Urfa Barosu Başkanı: Yürüdük Tartaklandık Lahmacundaki Soğan Kadar Basının İlgisini Çekmedi

TAKİP ET

Barolarla ilgili yasa değişikliği teklifinin kabul edilmesinin ardından Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel yerel basına yüklendi.

AKP'nin barolarla alakalı yasa değişikliği ile gerçek niyetin baroları susturmak olduğunu iddia eden barolar, 19 Haziran günü baro başkanlarının bulundukları illerden Ankara'ya doğru ‘Savunma Yürüyüşü' gerçekleştirmişti. 

Aralarında Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel'in de bulunduğu baro başkanları ve bazı üyeler, Ankara'ya yürümüştü. Ankara girişinde 'Valilik izni olmadığı ve yürüyüşün sosyal mesafe kurallarına uymadığı' gerekçeleriyle, baro başkanları polis ekipleri tarafından engellenmiş, daha sonra Meclis önüne giden başkanların, Çankaya Kapısı önündeki bekleyişleri yaklaşık 2 hafta sürmüştü.

Uzun bekleyişin ardından ise baro başkanlarının verdiği çaba sonuçsuz kaldı ve 'çoklu baro'nun önünü açan 'Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

Teklifin kabul edilmesinin ardından yerel basına yüklenen Baro Başkanı Öncel, "Yürüdük, tartaklandık, meclis kapılarında sabahladık. Lahmacundaki soğan kadar Urfa mahalli basınında merak uyandırmadık. Bu utanç da sizin olsun" dedi.

abdullah öncel şanlıurfa baro başkanı şanlurfa urfa haber çoklu baro akp yasa önerisi savunma yürüyüşü kemal kılıçdaroğlu ankara valiliği avukatların yürüyüşü yasa kabul edildi baro başknalrı arbede lahmacundaki