Ursula von der Leyen: Kravatım Olsa Böyle Olmazdı

TAKİP ET

AB lideri Ursula von der Leyen, Türkiye ziyareti sırasında yaşanan koltuk krizine ilişkin açıklamalar yaptı.

Türkiye ziyareti sırasında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen ve görüşme sırasında 'kadın' olduğu için oturamadığı koltukla küçük düşürülen  Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, konuya ilişkin açıklamalar yaptı. 

Ursula von der Leyen, “Resmi görüşmelerde bana gösterilen muamelenin haklı çıkarılacak bir yanı yok. Ben de herhalde bir kadın olduğum için böyle olduğu sonucunu çıkarıyorum. Bir takım elbise giyip kravat taksaydım nasıl olurdu? Daha önce görüşmelerde hiç koltuk sıkıntısı yaşanmadığı görülüyor fakat yine bu fotoğraflarda hiç kadın yer almıyor” diyerek uğradığı cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekti. 

“Saygıdeğer üyeler, özellikle kadın temsilciler, birçoğunuz geçmişte bu tür olayları yaşamışsınızdır. Benim nasıl hissettiğimi anladığınıza eminim. Çünkü bu sadece protokol ve oturma düzeniyle ilgili değil. Bu bizim kim olduğumuzun temeliyle ilgili. Birliğin değerleri ile ilgili” diyen von der Leyen, görüşmelerde canının yandığını ve yalnız hissettiğini de ekledi.

 

ursula von der leyen koltuk krizi recep tayyip erdoğan açıklama kravat avrupa komisyonu başkanı