Urumçi Katliamı'nda Hayatını Kaybeden Uygur Türklerini Hatırlayan Tek Lider Meral Akşener Oldu

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, meclisteki partilerin liderleri içinde soykırımcı Çin'in 5 Temmuz 2009'da Urumçi'de yaptığı katliamı unutmayan tek lider oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 5 Temmuz 2009'da soykırımcı Çin Komünist Partisi idaresi tarafından Urumçi'de gerçekleştirilen ve binlerce Uygur Türkünün hayatını kaybettiği katliam için "mutlaka zalimlerden hesap sorulacak" dedi.

Akşener, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Çin’in Uygur Türk’ü kardeşlerimize karşı acımasızlıklarından biri olan Urumçi Katliamı’nın yıl dönümünde hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Kirli eller, Türk yurdu Doğu Türkistan’ın yakasından düşecek ve mutlaka zalimlerden hesap sorulacak" ifadelerini kullandı.

Urumçi Katliamı

26 Haziran 2009'da Shaoguan'da bir fabrikada zorla çalıştırılan Uygurlar ile Çinliler arasında çıkan kavgada Uygur Türkleri katledilmiş ve vahşet görüntüleri Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri arasında yayılmış, cinayetlerin hesabının verilmesi için Urumçi Halk Meydanı'nda toplanan ve barışçıl gösteriler yapan Uygur Türklerine ise Çin ordusu ve polisi tarafından ateş açılmıştı. 

Katliamın tanıklarından Alimcan Turdi o günü, "Çin polisleri, o gün Urumçi’nin her yerinde yoldan geçen insanları bile tutukladı, darp etti veya öldürdü…. Her yere giriş çıkış yasaklandı… 5 Temmuz akşamı, şehir karardı. Her yer cehennem gibiydi. Elektrikler, telefon şebekeleri her şey kesildi. O gece telefon, internet ve elektrik kesildi. Kimse kimseyle irtibata geçemedi" ifadeleriyle anlatmıştı.

Urumçi Katliamı'nda Hayatını Kaybeden Uygur Türklerini Hatırlayan Tek Lider Meral Akşener Oldu