Urumçi'de Yeni İnşa Edilen Toplama Kampı Kaydedildi

TAKİP ET

Doğu Türkistan'da yeni inşa edilen bir toplama kampı, Çinli bir genç tarafından kaydedildi.

Doğu Türkistan'da Çin tarafından inşa edilen toplama kamplarından birine ait yeni bir görüntü ortaya çıktı. Çinli genç bir YouTuber, büyük bir risk alarak Urumçi'nin Davançing bucağında yeni inşa edilen bir toplama kampını görüntüledi.

Toplama kampını görüntülemek için bir tepeye tırmanan genç, yamacın üstünde yatarak kaydettiği görüntüleri YouTube kanalında yayımladı.

Bölgede bulunan birçok toplama kampını ve askeri kampı görüntüleyen genç, kampların nasıl yerleşim bölgelerinden uzaklara ve ulaşılamayacak noktalara yerleştirildiğini ortaya çıkardı.

Çin denetiminde olan Baidu Haritalar'da kesinlikle yer verilmeyen toplama kamplarını görüntüleyen genç, okullarda Uygur Türkçesine izin  verilmediğini, Uygurların ucuz işçi olarak kullanıldığını söyledi.

Uygur Soykırımı

Çin'in işgalci olarak bulunduğu Doğu Türkistan'da 2014'ten bu yana sürdürdüğü Uygur Soykırımı, Hollanda, İngiltere, Kanada, ABD gibi birçok ülke tarafından resmi olarak tanınıyor.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarına göre 1 ile 3 milyon Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türkü toplama kamplarında tutuluyor ve bu kamplarda tutulan esirler sistematik olarak işkence, tecavüz ve köleleştirmeye tabi tutuluyor.

Soykırımın tanıklarından biri olan -gerçek ismi açıklanmayan- eski Çin polisi Jiang, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada toplama kamplarına "terör" suçlamasıyla masum, sıradan Türklerin nasıl kapatıldığını ve ne tür şiddetlere maruz kaldıklarını bir bir anlatmıştı.

Urumçi'de Yeni İnşa Edilen Toplama Kampı Kaydedildi youtuber çinli canı pahasına