Uşak'ta Cinayet Gibi Trafik Kazası

TAKİP ET

Ehliyetine el konulan sürücü, alkollü olarak kullandığı araçla genç kıza çarptı ve hastaneye bile götürmeyerek ölümüne neden oldu.

Sözcü'nün haberine göre İzmir-Uşak kara yolu Gazi Bulvarı'nda meydana gelen kazada su arıtma firması işleten Sinan P., alkollü bir şekilde direksiyona geçti.

Kardeşi, çalışanı ve başka bir arkadaşıyla birlikte alkol aldıktan sonra 34 DJH 396 plakalı aracına binerek yola çıkan Sinan P. yağmurlu havada yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışan 23 yaşındaki Hasibe Güven'e çarparak yola savurdu.

Kazanın şiddetiyle yolun ortasındaki refüje savrulan genç kadın, kanlar içinde kaldı. Ancak alkollü sürücü Sinan P. oradan uzaklaştı.

'Maddi Hasarlı Kaza' Diyerek 112'yi Aradılar

Yaşanan kazanın üzerinden bir saat geçtikten sonra 112'yi arayan Sinan P.'nin çalışanı Adem A., maddi hasarlı bir kaza yaşandığı iddiasıyla tutanak tutulması için trafik ekibi gönderilmesini talep etti.

Ancak aracı inceleyen ekipler, aracın camındaki göçük ve kan izlerinden aracın bir insana çarptığını anladı. Aracın camındaki göçüğe ve kan izlerine neden olan kazanın bir kilometre geride yaşandığını tespit eden ekipler, kaza mahaline vardıklarında refüjde yatan Hasibe Güven'i buldu. 

Genç Kadın Bir Buçuk Saat Yağmur Altında Yardım Bekledi

Kaza sonrasında bir buçuk saat boyunca yağmurun altında fark edilmeyi bekleyen Hasibe Güven, kaldırıldığı hastanede 23 yaşında yaşamını yitirdi.

Yapılan gözaltılar sonrasında patron Sinan P. kardeşi Yusuf P. arkadaşları Osman E. ve Adem A. sorguya çekildi. Çalışan Adem A. sürücünün kendisi olduğunu ileri sürse de, çapraz sorguda aracı kullanan kişinin patron Sinan P. olduğu ortaya çıktı.

Ehliyetine El Konulmuş, 8 Suçtan Kaydı Var

Sinan P. alkollü araç kullandığı için 3 defa işlem yapıldığı ve ehliyetine 2028 yılına kadar el konulduğu, ayrıca 8 suçtan kaydı bulunduğu öğrenildi.

Kazadan sonra Hasibe Güven'in şalı, yolun ortasında kaldı.

uşak cinayet gibi kaza hasibe güven sinan sinan p. yusuf p. adem a.