Uşak'ta 2 Katlı Bina Çöktü: 2 Gözaltı

TAKİP ET

Uşak'ta bir inşaat için yapılan temel kazma çalışmaları esnasında hasar gördüğü için belediye ekipleri tarafından boşaltılan bina çöktü.

Uşak İslice Mahallesi İslice Sokak'ta bir süredir devam eden bir inşaat için süren temel kazma çalışmaları esnasında hasar gördüğü iddia edilen 2 katlı bir bina çöktü. İhbar üzerine olay yerine AFAD, itfaiye ve 112 Acil ekipleri sevk edilirken AFAD ekipleri tarafından binada inceleme yapıldı.

Alt katında bir perdeci dükkanı, üst katında ise boş bir daire bulunan binanın temelinin hasar görmesi sebebiyle Uşak Belediyesi tarafından kapatıldığı ve giriş çıkışların yasaklandığı belirtildi.

Binanın alt katındaki perdeci dükkanının sahibi olan Ramazan Ayan isimli vatandaş, yıkılan binanın yanındaki alanın yeni bir inşaat yapılmak üzere kazıldığını belirterek "Cumartesi pazar temelini kazmışlar. Biraz fazla kazılmış, bizim binanın dibine girilmiş sanırım. Destekleme çalışması da yapılmadı, geç kaldı. Belediye ekipleri geldi ve boşaltmamız gerektiğini söylediler. İnşaatın müteahhitleri çok büyük bir problem olmayacağını, birkaç gün içinde çözeceklerini söyledi. Maalesef durumum bu vaziyette. İçeride 200-250 bin liralık malımız vardı. Hepsi heder oldu" dedi.

Yıkılan binanın hasar görmesine neden olan temel kazma çalışmalarının yapıldığı arazinin mülk sahibi H.O. ve inşaatın müteahhidi S.O. ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Uşak'ta 2 Katlı Bina Çöktü 2 Gözaltı