Üsküp'te Fetih Suresi Okundu

TAKİP ET

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunu terörist unsurlardan arındırmak ve sınır güvenliğini sağlamak amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nı Türk Milleti olumlu karşıladı

Türkiye’nin Fırat’ın doğusunu terörist unsurlardan arındırmak ve sınır güvenliğini sağlamak amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nı Türk Milleti olumlu karşıladı. Türkiye genelinde camilerde ve evlerde Türk devletinin zaferi ve Mehmetçik’in sağ salim eve dönebilmesi için Fetih Suresi okundu. Fetih suresi okunan yerler arasında siyasi sınırlarımızı aşan yerler de var. Türkiye'nin siyasi sınırlarında olmasa da gönül coğrafyasında önemli yere sahip şehirlerden olan Üsküp bunlardan biri. Makedonya'nın başkenti olan Üsküp’te yer alan Murat Paşa Camisi’nde de harekatın zaferle sonuçlanması için sabah namazı öncesi Fetih Suresi okundu. Akabinde Mehmetçiğin yurda sağ salim dönmesi için dua edildi.

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Murat Alkan, hem soydaş hem dindaş olunan bir devletle kardeş olduklarını duyurmak için yapılan duaya genç yaşlı her kesimden katılımın önemli sayıda olduğunu belirtti.

balkanlar barış pınarı fetih suresi türk türk dünyası türk dünyası haberleri üsküp