Üsküp'te Irkçı Saldırıya Uğrayan Türk Okulunun Duvarı Boyandı

TAKİP ET

Kuzey Makedonya'nın başkentinde bulunan asırlık Türk okulunun duvarına "Üsküp Arnavutluk'tur" şeklinde yazı yazılarak gerçekleştirilen ırkçı saldırı Türk kamuoyunu ayağa kaldırınca 24 saat geçmeden yetkilileri harekete geçirdi ve okulun duvarı boyanarak yazı kapatıldı.

Dün Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan 136 yıllık Türk okulu Tefeyyüz İlköğretim Okulu'na ırkçı saldırıda bulunulmuştu. Okulun duvarına "Shkupi eshte shqiperi", yani "Üsküp Arnavutluk'tur" şeklinde bir yazı yazılması Türkiye'de de özellikle milliyetçi kesimi rahatsız etmiş ve olay sosyal medyada geniş yankı bulmuştu.

Türk kamuoyunda oluşan rahatsızlık ve tepki, Üsküp'te 24 saat bile geçmeden gerekenin yapılmasını sağladı. Okulun duvarındaki ırkçı yazı turkuaz renge boyanarak kapatıldı.

Öte yandan Kuzey Makedonya'daki Türklerin karşılaştığı ırkçı saldırılar Tefeyyüz'de yaşananlarla sınırlı kalmıyor. TamgaTürk'e konuşan yerel kaynaklar, daha önce 66 metrelik devasa bir haçı Vodno Dağı'na dikerek kentin silüetine haç görüntüsünün hakim olmasını sağlayan Hıristiyan Makedonlardan sonra, Müslüman Arnavutların da Türklere yönelik ırkçı tacizlere başladığını belirterek kötüye giden durumu özetlemişlerdi.

tefeyyüz ilköğretim okulu kuzey makedonya üsküp arnavutluk ırkçı saldırı