Üsküp'te Türk Okulu'na Irkçı Saldırı

TAKİP ET

Üsküp'ün asırlık Türk okulu Tefeyyüz'e Arnavut ırkçıları saldırıda bulundu.

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, kentin asırlık Türk okulu Tefeyyüz İlköğretim Okulu'na ırkçı saldırıda bulunuldu.

Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, 136 yıldır faaliyet gösteren okula bakan bir duvara, "Shkupi eshte shqiperi" yani "Üsküp Arnavutluktur" yazdılar. TamgaTürk'e konuşan yerel kaynaklar, daha önce 66 metrelik devasa bir haçı Vodno Dağı'na dikerek kentin silüetine haç görüntüsünün hakim olmasını sağlayan Hıristiyan Makedonlardan sonra, Müslüman Arnavutların da Türklere yönelik ırkçı tacizlere başladığını belirttiler.

1884 Yılında Hilmi Beg Derala'nın yaptırdığı binayı Osmanlı Devleti’nin satın alıp “Tefeyyüz İptidai Okulu”'nun kurulmasıyla faaliyete geçen kurum, kentteki kadim Türk varlığının en önemli sembollerinden. Fenerbahçe forması giyenMakedonyalı sporcu Eljif Elmas da bu okulun mezunları arasında yer alıyor. 

Üsküp ki Yıldırım Bayazıd Han diyârıdır
Evlâd-ı Fâtihân’a onun yâdigârıdır

Dizeleriyle Türk milliyetçilerinin gönlüne kazınan Üsküp, Balkan devletlerinin politikaları, FETÖcü faaliyetler ve ekonomik sorunların cenderesinde, yaklaşık 30.000 kişilik Türk nüfusun varlık savaşına da sahne oluyor. 

Tefeyyüz Tefeyyüz ilköğretim okulu Makedonya Arnavut Üsküp Skopje Türkler Üsküp Türkleri Saldırı ırkçı Balkanlar Eljif Elmas