Uşşaki Tarikatı'nın Pedofili Şeyhi ile İlgili Haberlere Erişim Engeli

TAKİP ET

12 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunmasıyla gündeme gelen Pedofili Şeyh Fatih Nurullah'la ilgili haberlere gizliliği ihlal suçlamasıyla soruşturma açılmasının ardından erişim engeli getirildi.

Kısa süre öncesine kadar AKP lideri Tayyip Erdoğan'la ilgili övgü dolu sözleriyle sık sık gündeme gelen Uşşaki Tarikatı'nın pedofili şeyhi Fatih Nurullah takma isimli "Eyüp Fatih Şağban" ile ilgili gerçekleri ortaya çıkaran Odatv'nin haberlerine erişim engeli getirildi.

Uşşaki Şeyhi'nin bir müridinin 12 yaşındaki çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu Akyazı'daki Cumhuriyet Savcılığı Odatv hakkında "gizliliği ihlal" suçlamasıyla soruşturma açtı ve "Türkiye'nin günlerce konuştuğu tarikatın lideri çocuk istismarından tutuklandı" haberine erişim engeli getirildi.

 

Odatv, Sulh Ceza Hakimliği'nin gönderdiği kararda linkin hatalı yazıldığını ancak zaten kapatılmış olan portalın yayınını sürdürdüğü alana yasak gelmesini engellemek için haberi yayından kaldırdığını açıkladı.

Odatv, "Yargı içinde Odatv'nin açığa çıkardığı istismarı örtmek isteyenlerin tuzağına düşmemek için aldıkları kararda yazdıkları link hatalı olduğu halde mahkemenin ne yapmaya çalıştığını görerek haberi yayından kaldırmak zorunda kaldık! Sonuç olarak Türk yargısı, bir tarikat şeyhinin sapıklığının ortaya çıkarıldığı haberi yasakladı!" ifadesini kullandı.

Ayrıca Akyazı Sulh Ceza Hakimliği'nin bu konuda yapılacak bütün haberlere yayın yasağı getirildiği belirtildi.

uşşaki tarikatı odatv akyazı sulh ceza hakimliği erişim engeli tayyip erdoğan çocuk istismarı eyüp fatih şağban fatih nurullah pedofili şeyh