Üstün Alman Ilıklığı Tepkiler Üzerine Karar Değiştirdi: Leopard 2 Tanklarının Ukrayna'ya İhracatını Engellemeyeceğiz

TAKİP ET

Ukrayna, Rusya'yı "yenmelerine yardımcı olacak" Alman yapımı Leopard 2 tankları sağlamaları için Batılı ülkelere çağrı yapmıştı.

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Ukrayna, Rusya'yı "yenmelerine yardımcı olacak" Alman yapımı Leopard 2 tankları sağlamaları için Batılı ülkelere çağrı yapmıştı. Ancak Almanya henüz zırhlı araçları göndermedi ve ihracat yasaları diğer ülkelerin kendi araçlarını göndermelerini engelliyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Anna Baerbock, Polonya'nın Ukrayna'ya Leopard 2 tankları göndermesi yönünde bir talebi olursa bunu engellemeyeceklerini açıkladı. Baerbock Pazar günü yaptığı açıklamada, Polonya'nın henüz bir ihracat izin talebi olmadığını söylemişti.

Polonya'dan Almanya'ya Rest: Leopard Tanklarını Göndermeye Başlıyoruz, Almanya'dan İzin Gelmese Bile Kendi Kararımızı Vereceğiz

İşgalci Ruslar, Ukrayna'ya Yönelik Tank Ablukası Sebebiyle Almanya Şansölyesi Scholz'a 'Kahraman' Unvanı Verdi

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ise bugün günü yaptığı açıklamada Berlin'den izin isteyeceklerini ancak Polonya'nın, izin verilmese bile tankları Ukrayna'ya göndereceğini söyledi.

Fransız LCI kanalına konuşan Alman Dışişleri Bakanı Baerbock, kendisine yöneltilen Polonya'nın Ukrayna'ya tank göndermesi halinde Almanya'nın tavrının ne olacağına yönelik soruya, "Şu ana kadar böyle bir soru sorulmadı, sorulsaydı buna engel olmazdık" dedi.

 

alman tankları leopard 2 tank ukrayna