Usulsüz Şekilde Atanan Savcı Türkşad Kunthan Uçuk Neyin Peşinde? Sedef Kabaş, Gülşen, Celal Şengör...

TAKİP ET

Usulsüz şekilde atandığı ortaya çıkan Savcı Türkşad Kunthan Uçuk, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" denilen yasa görünümlü sopayla kamuoyunun yakından tanıdığı isimler hakkında hukuksuz şekilde tutuklama talep eden bir savcı olarak öne çıkıyor. Gülşen ve Sedef Kabaş'ın tutuklanmasını isteyen ve bu isteğine de kavuşan Uçuk son olarak Celal Şengör'ü ifadeye çağırdı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker geçtiğimiz hafta sonu dikkat çekici iddialar öne sürdü. SPK'dan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na uzanan bir rüşvet ağını ifşa eden Sedat Peker, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Binali Yıldırım'ın Başdanışmanı Salih Orakçı'nın WhatsApp görüşmelerini sosyal medyada yayımladı.

Sedat Peker'in ifşalarının ardından Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca peş peşe istifa etti. Rüşvet ağının merkezinde olduğu öne sürülen eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu'nun eşi Ünsal Ban'a "İkiniz para kazanacaksınız diye beni yakıyorsunuz" dediği özel görüntüler sızdırıldı. Ünsal Ban, şoförüyle birlikte yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı. Ban'ın şoförünün evine giden polis ekipleri, şahsın eşini ve baldızını belge yakarken buldu.

Yandaş Sabah Gazetesi Duyurdu: Ünsal Ban'ın Şoförünün Evinde 'Belge Yakma' Mesaisi

Sedat Peker SPK'daki Rüşvet ve Yolsuzluk Ağını İfşa Etti: Taşkesenlioğlu'nun Serveti, Erdoğan'ın 'Hırsız' Danışmanı...

Peker İfşa Etti: Gülşen Alelacele Gündem Yapılarak Tutuklandı

Peker suç ifşalarında bulunurken ünlü şarkıcı Gülşen'in Nisan ayında bir sahne arkadaşına yaptığı şaka sosyal medyada gündeme getirilerek ünlü şarkıcı hedefe konuldu.

Bunun ardından Savcı Türkşad Kunthan Uçuk, Gülşen'i gözaltına aldırdı ve tutuklanmasını talep etti. Uçuk'un talebi kabul edilerek Gülşen tutuklandı.

Gülşen'in Tutuklanmasını İsteyen Savcı Tanıdık Çıktı

Sedef Kabaş'ı da O Tutukladı

Savcı Türkşad Kunthan Uçuk, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" denilen yasanın çiğnenmesini engellemeye ve bu uğurda hukuksuz tutuklama taleplerini öne sürmekte de epey kararlı genç bir savcı.

Gerçek Gündem'in haberine göre 2018'de hukuk fakültesinden mezun olarak 30 Eylül 2021 tarihli HSK kararıyla Osmaniye'ye atanan Uçuk, Hakimler ve Cumhuriyet Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama ve Nakil Yönetmeliği'ne aykırı şekilde 6 Ekim 21'de, yani 6 gün içinde İstanbul'da görevlendirildi. 

Gazeteci Sedef Kabaş'a 2 Yıl 4 Ay Hapis Cezası

 

10 Sayfalık İddianameyi Sedef Kabaş'ın Tutukluluğunun 20. Gününde Hazırladı

Usulsüz Şekilde Atanan Savcı Türkşad Kunthan Uçuk'un Geçmişi: Erdoğan 'Asım'ın Nesillerini Burada Yetiştireceğiz' Demişti, İşte Yetişti

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Sedef Kabaş hakkındaki 10 sayfalık iddianameyi, Kabaş'ın tutukluluğunun 20. gününde hazırlayan Savcı Uçuk'un iddianamasında ihbarcının Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü olduğu görülüyordu.

Sedef Kabaş hakkında "zincirleme şekilde Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 7 yıla kadar hapis isteyen Uçuk, ifadesini dahi almadığı bir konudan dolayı Sedef Kabaş hakkında ceza talep ederek hukuk tarihine geçti. Uçuk bir başka gazeteci için de "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla iddianame hazırlamıştı.

Sezen Aksu'ya "Beyinlerine Sıkacağız" Tehdidini "Eleştiri" Saydı

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" gibi sularda oldukça hassas olduğu görülen Savcı Türkşad Kunthan Uçuk, ünlü şarkıcı Sezen Aksu'yu hedef alan "Dillerini keseceğiz, beyinlerine sıkacağız" tehdidini ise eleştiri saymıştı.

Gülşen'i Tutuklatan Savcı, Sezen Aksu'ya 'Dillerini Keseceğiz, Beyinlerine Sıkacağız' Tehdidini 'Eleştiri' Saymış


Son Olarak Celal Şengör'ü İfadeye Çağırdı

Uçuk, son olarak ünlü bilim adamı Celal Şengör'ü, canlı yayında Peygamber Musa ve İbrahim'in gerçekte hiç yaşamadığına yönelik sözleri nedeniyle ifadeye çağırdı.

Şengör'e gönderilen çağrı kağıdında "23. 05. 2022 tarihinde Habertürk kanalında yayınlanan Teke Tek Bilim isimli programda “Ben bunu saptamasını yapayım. O masal. Hocam masal o. Onların hepsi masal. İbrahim diye bir adamın yaşadığını malum değil. Bütün bu söylenen kişiler tarihte yok. Bunların hepsi o üç tane kutsal denilen aslında…. Hayır ama bu önemli Suriye din geleneği Mezopotamya din geleneğinden türemiş bir yan branştır. Bizim bugün İbrahimi, dinler dediğimiz işte Musevilik. Hristiyanlık arkasından İslam yani Museviliğe bakıyorsun Musa peygamber diyorlar, o adamı da tarih bilmiyor. Yok öyle bir isim. Musevilerin kitabında bir Mısır’dan çıkış vardır Meşhur. Yok öyle bir olay. Yani incelendi, yayınlandı. Yani hocanın söylediği Harran’ın menkıbevi tarihteki önemi anlatıyor" ifadeleri yer aldı.

Celal Şengör İfadeye Çağrıldı: Savcı Yine O İsim

 

Usulsüz Şekilde Atanan Savcı Türkşad Kunthan Uçuk'un Geçmişi: Erdoğan 'Asım'ın Nesillerini Burada Yetiştireceğiz' Demişti, İşte Yetişti

usulsüz şekilde atanan savcı türkşad kunthan uçuk neyin peşinde sedef kabaş gülşen celal şengör tutuklandı ifadeye çağrıldı sedat peker