Usulsüz Şekilde Çakar Kullanan 8 Şehir Eşkıyasına Ceza Kesildi

TAKİP ET

İstanbul'da usulsüz çakar ve siren tertibatı bulunan araçlarıyla makas atarak trafiği tehlikeye düşürdükleri tespit edilen 8 şehir eşkıyasına toplam 67 bin 296 lira ceza kesildi.

İstanbul Kadıköy ve Küçükçekmece'de çakarlı ve sirenli şehir eşkıyaları trafikte makas atarak ilerlemiş, trafikte bulunan diğer araçları tehlikeye atmış ve bu görüntüleri sosyal medya hesaplarından 'Yakalanmadığın sürece her şey legal' başlığı ile paylaşmıştı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şehir eşkıyalarına 67 bin 296 lira para cezası yazıldı. 

Konuyla ilgili çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik akışını tehlikeye düşüren şehir eşkıyalarının U.B., A.K., Ç.A., C.Ç., S.B., Ş.K., U.C.D. ve S.B. olduğunu belirledi. Yapılan çalışmaların ardından 8 şehir eşkıyası yakalandı. Sürücülere yönelik Karayolları Trafik Kanunun; Cam filmi maddesi, drift yapmak, makas atmak, yakın takip, saygısızca araç kullanmak, usulsüz çakar kullanmak, yönetmeliğe aykırı plaka kullanmak suçlarından toplam 67 bin 296 lira ceza yazıldı. Olayla ilgili yakalanan şehir eşkıyası U.B.'nin de ehliyetine 60 gün el konuldu ve "TCK Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek" maddesinden adli işlem başlatıldı.

şehir eşkıyası ceza trafik magandası polis