Usulsüzlük Yaptı Ödül Olarak ''Rektör'' Unvanı Almaya Hak Kazandı

TAKİP ET

Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı olduğu dönemde oğlunu öğretim görevlisi olarak atayan Ömer Pakiş, yargılaması devam ederken Cumhurbaşkanlığı kararıyla Hakkari Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla dün akşam 11 üniversiteye rektör ataması Resmi Gazete'de yayımlandı. Hakkari Üniversitesi Rektörlüğüne bir kez daha atandığı fark edilen Ömer Pakiş'in  geçmiş yıllarda yaptığı usulsüzlüğe rağmen rektör olarak atanması dikkatleri çekti. 

Pakiş, “Görevini kötüye kullanmaktan dolayı”  yargılanmasına rağmen görevden alınmayarak rektörü olduğu Hakkari Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tekrar atanmasına ilişkin şu yorumu yaptı: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ile Hakkari üniversitesine yeniden rektör olarak atandım. Şahsıma bu görevi tekrardan laik gören Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a YÖK başkanımız Sayın M.A. Yekta Saraç'a ve desteklerini eksik etmeyen herkese şükranlarımı arz ederim." 

Layık ve laik kelimesinin ayrımını yapamayan Ömer Pakiş'in rektör olarak atandığı üniversitenin gidişatı merak konusu oldu. 

rektör usulsüz rektör ömer pakiş rte cumhurbaşkanı