Uyan Türk Milleti: Türk Kerkük Elden Gidiyor!

TAKİP ET

Irak'ta hükümeti kurma görüşmelerinde Kerkük pazarlık konusu yapıldı. Türkmenlerin yok sayılacağı hükümetin Peşmerge'nin Kerkük'e dönüşüne izin vermesi bekleniyor. Bu gerçekleşirse, Kürtlerin Kerkük'te büyük bir katliam yaparak Türkmenlere yönelik bir soykırım gerçekleştirmesi işten bile değil.

Irak'ta Mukteda es-Sadr'a bağlı milletvekillerinin istifasıyla birlikte uzun zamandır kurulamayan hükümetin kurulması için süregelen görüşmelerde Barzani'nin partisi KDP'ye Peşmerge'nin Kerkük'e geri dönmesinin vadedildiği bildirildi.

Türkmen gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz'ın haberine göre İran destekli partilerin yer aldığı, başını Fetih Koalisyonu'nun çektiği Koordinasyon Çerçevesi adlı ittifak, Barzani ile anlaşmaya vardı.

Hükümetin kurulması için Koordinasyon Çerçevesi ve KDP arasında yapılan anlaşmaya ilişkin yapılan açıklamaya göre hükümet kurulur kurulmaz Bağdat güçleri Kerkük'ü boşaltarak Barzani güçlerine teslim edecek. Hükümet binalarının tamamı şehre yerleşecek olan Kürt partileri ve Peşmerge güçleri için boşaltılacak.

Barzani Güçleri Dönerse Türkmen Katliamı Uzak Değil

Peşmerge ve Barzani güçleri içinde yer alan çok sayıda PKK'lının Kerkük'e dönüşüyle büyük bir Türkmen katliamının başlamasına kesin gözle bakılıyor.

Irak anayasasına göre Kerkük'e Peşmerge'nin girmesinin hukuki bir dayanağı yok fakat Koordinasyon Çerçevesi ittifakının hükümeti kurmak için Türk kenti Kerkük'ü peşkeş çekmesi, 21. yüzyılın en büyük soykırımlarından birini getirebilir. Zira Peşmerge'nin Kerkük'ten çıkarılmasında en büyük rolü üstlenen, Türkmenlerdi.

Türk Kerkük Mazide Kalabilir

Şehirde Peşmerge'nin bulunduğu günlerde Türk mahallelerinde hemen her hafta bombalı saldırılar gerçekleşirken Barzani güçlerinin şehirden çıkarılmasından sonra bu en az düzeye indi. Öyle ki bu yıl içinde hiçbir bombalı saldırı yaşanmadı. Fakat Kürtlerin şehre geri dönüşüyle Türkmen kenti Kerkük'ün Kürtleştirilmesi sürecinin başlatılacağı ve Irak Türklerine yönelik ırkçılığın zirveye çıkacağından endişe ediliyor.

Sincar da Barzani'ye Bırakılacak

Koordinasyon Çerçevesi'nin iktidara gelmesi durumunda IKBY'ye uygulanan petrol ve gaz haklarının kısıtlanması gibi tüm cezaları kaldıracağı, Kerkük'ün yanı sıra Sincar'ı da Peşmerge'nin kontrolüne bırakacağı belirtiliyor.

Bu Planın Büyük Destekçisi: İran

Gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz, bu anlaşmanın arkasında en büyük destekçi olarak İran olduğunu belirtiyor. "Söylenenlere göre İran, Irak'ta hakimiyet sağlamak için Kürtlere her türlü tavizi vereceklerini belirtmiş. Kürt medyasında ise şimdiden intikam paylaşımları başladı" diyen Yılmaz, "Terör örgütünün tekrardan Kerkük'e girmesi binlerce Türk'ün ölüm emrini vermek demektedir. Başta bizler ve ailelerimiz şuan bile kürdistancılarca hedef gösteriliyorken direkt saldırılara da maruz kalmamız çok yakın gibi" ifadelerini kullandı.

"Türkmensiz Hükümet Kurulamaz"

Anlaşmanın ortaya çıkması üzerine açıklama yapan Irak Türkmen Cephesi lideri Hasan Turan, pek çok Türkmen siyasi oluşumun temsilcisiyle birlikte yaptığı açıklamada "Türkmensiz hükümet kurulamaz, Kerkük'ün geleceğine Türkmensiz karar verilemez" ifadelerini kullandı.

 

uyan türk milleti türk kerkük elden gidiyor