Uygur Akademisi Vakfı'ndan Çağrı: Dolkun İsa'nın Türkiye'ye Giriş Yasağı Kaldırılsın!

TAKİP ET

Uygur Akademisi Vakfı, Dolkun İsa'nın Türkiye'ye giriş yasağına ilişkin açıklama yaptı.

Uygur Akademisi Vakfı, Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Dolkun İsa'nın Türkiye'ye giriş yasağının kaldırılmasına ilişkin çağrı yaptı.

Uygur Akademisi Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ferhat Kurban Tanrıdağlı'nın imzasıyla yapılan yazılı açıklamada "Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Dokun İsa Bey'in Türkiye'ye giriş yasağı kaldırılsın, Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etmesine izin verilsin! Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Ne Olmuştu?

Dünya Uygur Kongresi Başkanı Dolkun İsa'nın yıllardır süren Türkiye'ye giriş yasağı 7 Eylül'de kaldırılmış, yasağın kaldırıldığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından resmi yazı ile bildirilmişti.

Ancak söz konusu kararı öğrenmesinin ardından Münih'ten Ankara'ya gelen Dolkun İsa'nın anavatana girişine hukuksuz bir biçimde engel olundu. Polisin müdahalesi ile Türkiye'ye girişine izin verilmeyen Dolkun İsa geri dönmek zorunda kalmış ve İsa'nın avukatı Prof. Dr. İlyas Doğan "Türkiye, bu konuda adeta bir Çin sömürgesi gibi hareket etmiştir, çok üzülerek söylüyorum" demişti.

Uygur Akademisi Vakfı'ndan Çağrı Dolkun İsa'nın Türkiye'ye Giriş Yasağı Kaldırılsın!