Uygur Hareketi: Doğu Türkistan'da Bayram Sevinci Yok, Soykırım Acısı Var

TAKİP ET

Soykırımcı Pekin Rejimi'nin işgali altındaki Doğu Türkistan'da Ramazan Bayramı'na giren Müslüman Türkler, Çin Komünist Partisi'nin uyguladığı soykırım politikaları nedeniyle bayram sevinci yaşayamıyor

Doğu Türkistan’da Ramazan ayı boyunca her türlü ibadetin yasaklandığı, camilerin tahrip edildiği ve Müslümanların inançlarından vazgeçmeye zorlandığı bir ortamda bayram da kutlanamıyor. Tüm İslam Alemi mübarek Ramazan Bayramını kutlarken, Doğu Türkistan’daki Müslümanlar bundan da mahrum.

Uygur Hareketi adlı sivil toplum örgütü, yayınladığı basın bülteni ile Doğu Türkistan’da bayram kutlayamayan Uygur Türklerini hatırlattı. Uygur Hareketi, Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) Uygur halkına uyguladığı zulümlerin insanlığa ve İslam’a karşı bir savaş olduğunu belirtti.

Uygur Hareketi’nin basın bülteninde şöyle denildi:

"Uygur Hareketi, dünya çapındaki Müslüman kardeşlerimize en sıcak Mübarek Bayram selamlarını iletmek istiyor, ancak kutlamamız Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) Uygur halkına uyguladığı zulümlerle gölgeleniyor. Ramazan’ın sonunu anmak için bir araya geldiğimizde, milyonlarca Uygur’un hala ÇKP’nin elinde işkence, tecavüz ve soykırımla karşı karşıya olduğunu hatırlamalıyız.

ÇKP’nin Uygur nüfusuna yönelik soykırım kampanyası, birincil hedefleri Uygur Müslümanları olmak üzere, insanlığa ve İslam’a karşı bir savaştır. Bu Ramazan Bayramı’nda, küresel Müslüman toplumu Uygur halkını hatırlamaya ve adalet için savaşırken bizimle dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz.

ÇKP’nin İslam’a yönelik saldırıları acımasızdır, camiler tahrip edilir, Uygurlar inançlarından vazgeçmeye zorlanır ve dinin her yönü kriminalize edilir. Toplama kamplarında, Uygurlar zorla çalıştırma, kısırlaştırma ve organ toplama gibi acımasız koşullara maruz kalıyor. ÇKP, Uygur Müslümanlarını izlemek ve kontrol etmek için teknolojiyi silah haline getirdi ve Uygurlar temel insan hak ve özgürlüklerinden mahrum bırakıldı."

Ruşen Abbas'tan Çağrı

Uygur Hareketi’nin İcra Direktörü Ruşen Abbas da yaptığı açıklamada, “ÇKP’nin Uygurlara karşı soykırım politikaları insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Birçoğumuz dünyanın tarihin en karanlık kısımlarından birini yaşıyoruz. Bu bayramda, Uygurların sesini duyurmaya ve onlara destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Uygur hareketi Doğu Türkistan bayram ramazan bayramı Soykırımcı Çin ÇKP RUŞEN ABBAS