Uygur Hareketi TamgaTürk Aracılığıyla G-20 Liderlerine Çağrıda Bulundu: Uygur Soykırımı'nı Durdurun

TAKİP ET

Uygur Hareketi, G-20 liderlerine Uygur Soykırımı'nı durdurma çağrısı yaptı.

G-20 Liderler Zirvesi, Endonezya'da başladı. Zirveye soykırımcı Çin diktatörü Şi Cinping de katılıyor. Birçok lider eli kanlı, soykırımcı Çin diktatörü ile ilk kez yüz yüze görüşecek.

TamgaTürk aracılığıyla G-20 liderlerine seslenen Uygur Hareketi, Uygur Soykırımı'nın durdurulması çağrısında bulundu. 

Uygur Hareketi İcra Direktörü Ruşen Abbas, “G20 toplantıları, hükümetlere, Çin rejiminin Uygur halkına karşı gerçekleştirdiği soykırım için uluslararası bir soruşturma ve hesap verebilirlik için ortaya çıkan ivmeyi artırma fırsatı sunuyor. Bu zirve, insanlığı savunmak için uluslararası sahnede Çin rejimiyle yüzleşmek için bir fırsattır.” ifadelerini kullandı.

Uygur Hareketi, G-20 ülkelerini insan hakları, kölelik ve insanlığa karşı suçlar konusunda soykırımcı Çin diktasına karşı tutumlarını yumuşatmama çağrısında bulundu.

Geçen hafta Brüksel'de toplanan Uluslararası Uygur Forumu sonrasında Brüksel Deklarasyonu yayımlandı. Deklarasyonda uluslararası topluma Uygur Soykırımının durdurulması için acil adım atılması çağrısı yapıldı.

Uluslararası Uygur Forumu'ndan Brüksel Deklarasyonu: Uygur Soykırımını Durdurun

Forum sonrasında TamgaTürk'ün sorularını yanıtlayan Uygur Hareketi İcra Direktörü Ruşen Abbas, bağımsız bir Doğu Türkistan'ı göreceklerine inandıklarını söyledi.

uygur soykırımı uygurlar uygur hareketi g-20 g-20 liderleri ruşen abbas çin şi cinping