'Uygur Soykırımcısı Çin'in Yanında Yer Alan Herkes Katilin Suç Ortağıdır'

TAKİP ET

Uygur Hareketi  Başkanı Ruşen Abbas, Doğu Türkistan'da soykırım uygulayan Çin'in yanında yer alanları "katilin suç ortakları" olarak nitelendirdi.

Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas, Almanya'da Dünya gazetesine "Almanya'nın tarihin doğru tarafında olma şansı hala var" başlıklı röportaj verdi.

Abbas röportajında, soykırımcı Çin'e destek verenleri "katilin suç ortakları" olarak tanımladı.

Ablası Dr. Gülşen Abbas'ın tutuklanma sebebini aktaran Ruşen Abbas, "Ablam Gülşen Abbas, 2018’de bir gecede “terörist” suçlaması ile tutuklandı. Ablam insanların acılarına çare  bulmak için didinen  fedakar bir tıp doktoruydu. Benim 2018’de  Washington’daki Hudson Enstitisü’nde Çin’in Doğu Türkistan'daki Çin tipi toplama kampları  uygulamaları hakkında  yaptığım konuşmamdan  6 gün sonra  gözaltına alındı ve  hapsedildi. Şu anda  onun nerede tutulduğu ve hayatta olup olmadığı veya nasıl olduğu konusunda diğer Doğu Türkistan soydaşlarım gibi ben de 5 yıldır, kendisinden hiç bir şekilde haber alamıyorum." dedi.

Geçen haftalarda ifşa edilen polis belgelerine değinen Abbas, şu ifadeleri kullandı:

Geçen aylarda ifşalanan "Doğu Türkistan Polis Arşiv Belgeleri", Uygurların toplama kamplarında  nasıl tutuldukları ve  onların Çin işgal yönetiminin insanlık dışı baskı, zulüm ve soykırım uygulamalarına nasıl maruz kaldıklarına dair ayrıntılı  bilgi  ve kanıtları içermekle kalmıyor; aynı zamanda  Doğu Türkistan‘ın tarihi sakinleri ve esas sahipleri olan  Uygurlar, Kazaklar başta diğer tüm Türk halklarının   nasıl tamamen yok edilmek istendiğinin  eşiğinde olduğu gerçeğini ortaya seriyor.

Ayrıca diasporada  yaşayan toplama kampı mağduru ve tanıklarının detaylı anlatımları da  bu belgelerin doğruluğunu kanıtlamaktadır. Bütün bu bilgiler ve kanıtlar ÇKP diktatörlüğünün ülkemde yaşayan Uygurlara yönelik insanlık dışı ve aşağılayıcı muameleleri hakkında bizleri  ve dünyayı  aydınlatıyor.

(Bu belgeler) 20 yıla mahkum edilen ablam Dr.Gülşen Abbas’ın durumunı, milyonlarca olduğu tahmin edilen  Uygur, Kazak ve diğer Türk halklarının çeşitli suçlamalarla nasıl gözaltına alınıp kampları hapsedildiğini; toplama kamplarında beyinlerinin nasıl yıkandığını, ÇKP yönetiminin ve küresel şirketlerin  bölgede kurduğu Çin fabrikalarında  tutukluların "köle/işçi" olarak nasıl zorla çalıştırıldıkları gözler önüne sermektedir.

Ruşen Abbas röportajında soykırımcı Çin'e işbirliği yapanlara da değindi.  "Çin’in yanında yer alan herkes katil ÇKP'nin suç ortağıdır." diyen Abbas, "Günümüzde BMV ve Volkswagen gibi otomobil firmalar başta olmak üzere 2 binden fazla  Alman sermayeli şirket şu anda, Uygur soykırımının acımasızca uygulandığı bu süreçte, Çin’de faaliyet göstermektedir. Bu şirketler, Çin hükümetinin  Uygurları "köle/işç"i olarak çalıştırılması ile üretilenlerden, yani Uygur kanına bulanmış ürünlerden yararlanıyorlar. Tarihte Nazilerin yanında yer alan bazı Alman şirketleri şimdi Çin’in yanında yer almaya devam ediyor. Almanya tarihten ders almalı ve ekonomik kazanç için Çin ile çalışmaya devam etmemelidir.  Almanya,  hala tarihin doğru ve gerçek  tarafında  yer alma  şansına sahip olabilir." ifadelerini kullandı.

​​​​​​

çin uygurlar ruşen abbas uygur hareketi doğu türkistan almanya