Uygur Soykırımını Anlatmak İçin 'Anadolu Seferi'ne Çıkan Kamp Mağdurları 17-18 Eylül'de Sivas'ta

TAKİP ET

Doğu Türkistan'daki soykırımı anlatmak için "Anadolu Seferi"ne çıkan toplama kampı mağdurları 17-18 Eylül'de Sivas'ta olacak.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) yönetimi tarafından keyfi tutuklamalarla toplama kamplarına kapatılan Uygur Türklerinin yakınları, soykırımı anlatmak üzere Anadolu Seferi'ne çıktı.

Doğu Türkistan'daki soykırımı anlatmak üzere yola çıkan Uygur Türkleri 17-18 Eylül'de Sivas'ta, 19-20 Eylül'de Erzincan'da, 21-22 Eylül'de Erzurum'da, 23-24 Eylül'de Rize'de, 25-26 Eylül'de Trabzon'da, 27-28 Eylül'de Ordu'da, 29-30 Eylül'de Amasya'da, 1-2 Ekim'de Samsun'da, 3-4 Ekim'de Kastamonu'da, 5-6 Ekim'de Karabük'te, 7-8 Ekim'de Bolu'da, 9-10 Ekim'de Eskişehir'de, 11-12 Ekim'de Sakarya'da ve 13-14 Ekim'de İzmit'te olacaklar.

Uygur Soykırımı

Çin'in işgalci olarak bulunduğu Doğu Türkistan'da 2014'ten bu yana sürdürdüğü Uygur Soykırımı, Hollanda, İngiltere, Kanada, ABD gibi birçok ülke tarafından resmi olarak tanınıyor.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarına göre 1 ile 3 milyon Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türkü toplama kamplarında tutuluyor ve bu kamplarda tutulan esirler sistematik olarak işkence, tecavüz ve köleleştirmeye tabi tutuluyor.

Bunun yanında Uygur Türklerini hedef alan sistematik soykırımı durdurmasına yönelik çağrılara "radikal İslamcı terörizmle mücadele ettikleri" iddiasıyla yanıt veren ÇKP, terör örgütü Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesi halinde kurulacak olan hükümeti tanıyacağını açıkladı. Bu durumda Çin, terör örgütü Taliban'ın kuracağı sözde hükümeti tanıyan ilk ülke olacak.

Uygur Soykırımını Anlatmak İçin 'Anadolu Seferi'ne Çıkan Kamp Mağdurları 17-18 Eylül'de Sivas'ta