Uygur Soykırımının Panoraması: TamgaTürk Ekibinin Çevirisiyle "Uygur Savaşı" Yayında

TAKİP ET

Amerikalı Antrolopog Dr. Sean R. Roberts'ın uzun soluklu bir araştırmanın sonucunda kaleme aldığı ve TamgaTürk kurucusu M. Bahadırhan Dinçaslan ve eski TamgaTürk editörü Muhammed Âkif Kalaycı tarafından Türk diline çevrilen 'Uygur Savaşı: Çin'in Müslüman Azınlığına Karşı Yürüttüğü İç Operasyon' adlı eser, Ötüken Neşriyat tarafından yayımlandı.

TamgaTürk, “Uygur Savaşı” adlı eseri Büyük Türk Dünyası’na sunuyor.
Komünist Parti yönetimindeki Çin’in Doğu Türkistan’ı işgalini takiben Uygur topraklarında başlayan Türk karşıtı siyasi faaliyetler, son 30 yılda giderek şiddetlenerek sonunda tam bir soykırım halini aldı.

ÇKP'nin Takip ve Tedhiş Rejimi

Amerika’nın başlattığı “Terörle Küresel Savaş”ın ortaya çıkardığı jargonu da profesyonel şekilde istismar eden Çin Komünist Partisi, işgali altındaki Doğu Türkistan’da, bütün dünya diktalarına “örnek” olacak bir kitlesel takip ve tedhiş rejimi inşa etti. Uygur Türk kimliğini hedef alan, Türk kültürünü ortadan kaldırmayı hedefleyen uygulamalar, Soykırım Suçunun Önlenmesi Sözleşmesi’nin birden fazla maddesini aynı anda ihlal eden toplama kamplarının kurulmasına kadar vardı. 

Sean R. Roberts'tan "Uygur Savaşı"

Amerikalı Antropolog Dr. Sean R. Roberts, Doğu ve Orta Türkistan’da geçirdiği yıllar boyu topladığı vesikaların ve yaptığı araştırmaların ardından ortaya çıkardığı eserinde, Doğu Türkistan’ın işgal edildiği yıllardan, baskının sonunda soykırıma dönüştüğü günümüz Doğu Türkistan’ına kadar birçok mühim ayrıntıyı, doğrudan Uygur ve Çin kaynaklarıyla işliyor. 

TamgaTürk Ekibinin Çevirisiyle

TamgaTürk kurucusu Bahadırhan Dinçaslan ve eski TamgaTürk editörü Muhammed Âkif Kalaycı’nın Türkiye Türkçesine çevirdiği Uygur Savaşı, ÇKP zulmünden kaçan Uygurların sonunda Türkiye de dahil olmak üzere birçok dünya ülkesine dağıldığı yolculuklarını takip ederek Çin’in Uygur Türklerine yönelttiği “terör” vb. iftiraların cemaziyülevvelini de gözler önüne seriyor. 

Uygurları Hedef Alan "Terör" ve "Selefilik" İthamları Gerçeğe Ne Kadar Uygun?

Çin’in bölgedeki varlığı ne kadar meşru, ÇKP’nin inşa ettiği toplama kamplarına dair deliller, Çin Komünist Partisi’nin Doğu Türkistan’da Uygurları hedef alan pek çok eyleminin kanlı neticeleri, işgale karşı çıkan Uygurların serencamı, Çin’in Uygurlara yönelttiği “Selefilik” ya da “Terörizm” ithamlarının gerçeğe ne kadar uygun olduğu… gibi pek çok sorunun cevabını bu eserde bulabileceksiniz.

TamgaTürk, “Uygur Savaşı” adlı eseri Büyük Türk Dünyası’na sunuyor.

Kitabı satın almak için tıklayınız:

uygur savaşı uygur doğu türkistan türkistan soykırım uygur soykırımı sean r. roberts sean roberts Bahadırhan Dinçaslan M. Bahadırhan Dinçaslan dinçaslan muhammed akif muhammed akif kalaycı kalaycı çinin müslüman azınlığına kadarşı yürüttüğü iç operasyon ç