Uygur Türkleri Çin'in Yaptığı Soykırımı Japonya'nın Başkentinde Anlattı

TAKİP ET

Doğu Türkistan'da işgalci Çin'in soykırımının hedefi olan Uygur Türkleri, Japonya'nın başkenti Tokyo'da soykırımı anlattı.

İşgalci Çin tarafından soykırıma maruz bırakılan Uygur Türkleri, uğradıkları insan hakları ihlallerini Japonya'nın başkenti Tokyo'da anlattı.

Başkent Tokyo'daki Kameari İstasyonu'nun kuzey ve güney çıkışlarında kurulan stantlar ve asılan afişlerle Doğu Türkistan'daki zulmü anlatan Uygur Türkleri, Çin tarafından kurulan toplama kamplarına ve burada yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekti.

Tokyoluların dağıtılan broşürlere karşı büyük ilgi gösterdiği belirtilirken, broşürlerin üzerindeki "Uygur" yazısını gören Japonların ilgi göstererek broşürleri hemen kabul ettiği bildirildi.

Sokak çalışmalarını sosyal medya hesaplarından paylaşan Japon vatandaşları, Doğu Türkistan'da soykırıma maruz kalan Uygur Türklerinin Japonya'ya tahliye edilmesine ve Çin'in insan haklarını ihlal eden söz konusu uygulamaları durdurmasına yönelik olarak çağrılar yaptı.

Uygur Soykırımı

Çin'in işgalci olarak bulunduğu Doğu Türkistan'da 2014'ten bu yana sürdürdüğü Uygur Soykırımı, Hollanda, İngiltere, Kanada, ABD gibi birçok ülke tarafından resmi olarak tanınıyor.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarına göre 1 ile 3 milyon Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türkü toplama kamplarında tutuluyor ve bu kamplarda tutulan esirler sistematik olarak işkence, tecavüz ve köleleştirmeye tabi tutuluyor.

Bunun yanında Uygur Türklerini hedef alan sistematik soykırımı durdurmasına yönelik çağrılara "radikal İslamcı terörizmle mücadele ettikleri" iddiasıyla yanıt veren ÇKP, terör örgütü Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesi halinde kurulacak olan hükümeti tanıyacağını açıkladı. Bu durumda Çin, terör örgütü Taliban'ın kuracağı sözde hükümeti tanıyan ilk ülke olacak.

Uygur Türkleri Japonya'nın Başkentinde Soykırımı Anlattı Çin'in