Uygur Türkleri Deprem Bölgesine Yardımlarına Devam Ediyor

TAKİP ET

Dünya Uygur Kurultayı öncülüğünde dünyanın çeşitli bölgelerindeki Uygur STK'leri çevrimiçi olarak seferberlik toplantısı düzenledi.

6 Şubat'ta sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve saat 13.24'te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 10 ilde etkili olan depremler sonucunda 6 binden fazla bina yıkıldı, binlerce kişi hayatını kaybetti.

Depremin yaralarını sarmak için Uygur Türkleri de harekete geçti. Dünya Uygur Kurultayı öncülüğünde dünyanın çeşitli bölgelerindeki Uygur STK'leri çevrimiçi olarak seferberlik toplantısı düzenledi. Toplantıda, Türkiye'de meydana gelen depremlerin açtığa yaraya nelerin yapılabileceği görüşüldü. Bir milyona yakın bağışın toplanmasının ardından, bölgeye arama kurtarma ekibinin gönderilmesine karar verildi. 

İstanbul'da faaliyet gösteren Doğu Türkistan SKT’lar Birliği tarafından yardım organizasyonu düzenlendi. Açıklamaya göre, Doğu Türkistan Nuzugum Kültür ve Ailesi Derneği ile Hira Vakfı, afetten etkilenen bölgelerdeki halkın ihtiyaçları için kıyafet dikmeye başladı. Uygur Türkü kadınların kışlık kıyafetler, battaniyeler ve çoraplar hazırladıkları öğrenildi. 

3 tondan fazla battaniye ve diğer ihtiyaç malzemeleri topayan Uygur Türkleri, bunları Kahramanmaraş'a gönderilmesi üzerine İstanbul Göç İdaresi'ne teslim etti. 

Uygur Ekmeği Gönderildi

Battaniye ve kışlık kıyafetlerin yanı sıra Uygur Türkü fırıncılar tarafından 2 bin adet Uygur ekmeği pişirildi. Bölgeye ulaşan Uygur Türkü aşçılar, depremde yaralanan ve yardıma gelenler için bin kişilik Türkistan pilavı dağıttı.

Uygur Türkleri Doğu Türkistan Deprem Yardım