Uygur Türklerinden TBMM'ye Çıkarma

TAKİP ET

Uygur Hareketi İcra Direktörü Rusen Abbas ve Uygur Araştırma Merkezi Başkanı Abdulhakim İdris, TBMM'de birçok isimle görüşme gerçekleştirdi.

Uygur Hareketi İcra Direktörü Rusen Abbas ve Uygur Araştırma Merkezi Başkanı Abdulhakim İdris, TBMM'yi ziyaret ederek birçok siyasi isimle görüşme gerçekleştirdi.

Uygur Heyeti görüşmelerde Kızıl Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı soykırımı anlattı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş, görüşmenin ardından "Bugün hala esaret altında yaşamak zorunda olan tek Millet Türk milletidir." cümlesiyle görüşmeyi duyurdu.

 

DEVA Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, görüşmeyi "Türkiye, Çin'in ağır insan hakları ihlallerine sessiz kalmamalıdır." cümlesiyle paylaştı.

 

AKP Osmaniye Milletvekili ve eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise görüşmeyi, "Türkiye olarak daima mazlum Uygur kardeşlerimizin yanındayız." notuyla paylaştı.

Uygur Müslümanlarının sesini dünyaya duyurmaya çalışan Sn Rushan Abbas ve Abdulhakim İdris’le bugün Gazi Meclisimizde görüş alışverişinde bulunduk.
Türkiye olarak daima mazlum Uygur kardeşlerimizin yanındayız. @RushanAbbas pic.twitter.com/SDtCOWaokc

— Derya Yanık (@deryayanikashb) July 12, 2023 >

Uygur Heyeti; CHP Milletvekili İstanbul Milletvekili, AKP Bursa Milletvekili Ali Kılıç, AKP Bursa Milletvekili Osman Mesten ve İYİ Parti Adana Milletvekili Ali Bilici ile de görüşme gerçekleştirdi.

Uygur heyeti TBMM'deki görüşmelerinin ardından Kırım Türklerinin Lideri ve Ukrayna Milletvekili olan Abdülcemil Kırımoğlu ile de bir araya geldi. 

 

 

Uygur Türkleri Rusen Abbas Çin TBMM