'Uygur Türklerine Baskı Yapıldığı Haberleri Gerçeği Yansıtmıyor' Diyen Gazetecinin Gerçek Olmadığı Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Fransa'da bir süredir Uygur Türkleri'nin maruz kaldığı baskının yalan olduğunu söyleyen köşe yazarının gerçek bir gazeteci olmadığı ortaya çıktı.

Çin'in Fransa'da yayın hakkı kazanan devlet kanalında yapılan 'Uygur Türkleri' haberlerini yapan kişinin gerçek gazeteci olmadığı öğrenildi.

Kısa süre önce Çin devlet televizyonu CGTN, Fransa'da Fransızca yayın yapmaya başladı. Yapılan yayınlarda Uygur Türkleri'ne yapılan baskı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı iddia edildi. Kanalın yanı sıra bir de Fransızca internet sitesi kuran kanal yöneticileri, çeşitli konularda farklı gazetecilerin görüşlerine sayfada yer vermeye başladı.

Kanalda ve internet sitesinde yapılan Ugur Türkü propagandalarını araştıran Fransa'nın önde gelen gazetelerinden biri olan Le Monde ise Uygur Türklerine yapılan baskı ve eziyetleri yalanlayan bir köşe yazısının yazarının sahte isim kullanan ve gazeteci olmadığı ortaya çıkan bir kişi olduğunu açıkladı.

 

Basın mensupları kendisini bağımsız bir gazeteci olarak tanıtan ''Laurene Beaumond" adlı kişinin ne basın kartı sahibi olduğunu ne de Profesyonel Fransız Gazeteciler Komisyonu'na üye olduğunu tespit etti.

uygur çin fransa gazeteci gerçek değil köşe yazarı sahte