Uygurlara Çinli Olun Çağrısı Yapan Akademisyenin FETÖ'cü Tivitleri

TAKİP ET

Independent Türkçe'de kaleme aldığı yazıda Uygurlara Çinli olun çağrısı yapan Yüksel Hoş adlı akademisyenin Fetullah Gülen'i övdüğü ifadeler ortaya çıktı.

Her fırsatta Türk birliğini hedef alan ve Independent Türkçe'de yazdığı yazıyla kızıl Çin tarafından soykırıma uğrayan Uygurlara "Çinli olun" çağrısında bulunan Yüksel Hoş adlı akademisyene ait olduğu iddia edilen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e övgüler düzen paylaşımlar, bir Twitter kullanıcısı tarafından gündeme getirildi. 

 

Yüksel Hoş'un yazısı

Independent Türkçe'de kaleme aldığı yazısında "Doğu Türkistan için yapılması gereken tek bir şey vardı." diyerek bazı zırvalar sıralayan Yüksel Hoş'a ait olduğu iddia edilen ekran görüntülerinde "Hocaefendiyi çok sayar ve severim" diyerek övgüler düzüldüğü görüldü.

"Hocaefendiyi Sever Sayarım"

Bu ifadeleri kullanan Hoş'un, "Hizmet hareketi" dediği Fetullahçı terör örgütüne akıl verdiği ileri sürülen ekran görüntüleri paylaşıldı. 

Ekran görüntülerindeki yazıların Yüksel Hoş'a ait olduğu iddia ediliyor. Hoş'a ait olduğu iddia edilen hesaptan Kürt Sait olarak da bilinen Nurslu Sait adlı mürteci meczup elebaşına da övgüler düzüldüğü görüldü. Yüksel Hoş'un geçmişte "Çekik gözlülüer Türk değildir"  gibi ifadeleri de olmuştu. Hoş, milliyetçi söylemlerin arkasına sığınarak her fırsatta Türk birliğine yönelik dezenformatif ifadeler kullanıyor. Türkiye ve Azerbaycan'daki Türkleri savunup suret-i haktan görünen Hoş, Kazakların, Özbeklerin Türk olmadığını ileri sürüyor. 

 

yüksel hoş uygurlar fetö fetullahçı terör örgütü