Uyuşturucu Baronu Urfi Çetinkaya İstanbul'da Yakalandı

TAKİP ET

Kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl hapis cezası bulunan suç örgütü lideri Urfi Çetinkaya, Sarıyer'de düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Uyuşturucu kaçakçılığı ile Türkiye’nin en çok aranan suçluları arasında yer alan Urfi Çetinkaya, İstanbul’da polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan, hakkında 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan suç örgütü lideri Urfi Çetinkaya’nın Sarıyer’de saklandığı adreste ele geçirildiğini duyurdu.

Urfi Çetinkaya’nın uzun suç geçmişi

Urfi Çetinkaya’nın uyuşturucu kaçakçılığı ile ilgili suç geçmişi oldukça uzun. 12 Eylül 1980 darbesinde “arananlar” listesinde yer alan Çetinkaya, 18 Mayıs 1988’de polisin “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulmuş ve tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştu. 1989’da Silivri’de bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalanan ve tutuklanan Çetinkaya, 6 ay sonra tahliye edilmişti. 1991’de İspanya’daki 46 kilo eroinin sahibi olduğu gerekçesiyle yeniden gözaltına alınmış ancak ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştı.

Urfi Çetinkaya, 2000 yılında Matador adı verilen operasyonla yakalanarak cezaevine konulmuştu. 2003’te tahliye edilen Çetinkaya, suç işlemeye devam etmişti. Son Tango adlı operasyonla tekrar tutuklanan Çetinkaya, bu kez de 2012’de sağlık sebepleri ile cezaevinden tahliye edilmişti.

Urfi Çetinkaya ve Naci Zindaşti arasındaki ilişki

Urfi Çetinkaya’nın ismi son yıllarda İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Zindaşti ile de anılıyordu. Ortak oldukları, yurt dışına gönderilen ve yakalanan 5 ton eroinin 2 ton 200 kilosunun Urfi Çetinkaya’ya ait olduğu iddia ediliyordu. Ayrıca FETÖ’cü firari savcı Zekeriya Öz’e Urfi Çetinkaya ve Naci Zindaşti tarafından rüşvet verildiği iddiaları da dava dosyalarına girmişti.

Urfi Çetinkaya’nın yakalanması için düzenlenen operasyon

Urfi Çetinkaya’nın yakalanması için TEM ve Özel Harekat polisleri tarafından Sarıyer’de bir operasyon düzenlendi. Operasyonda Urfi Çetinkaya gözaltına alınırken, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

urfi çetinkaya naci zindaşti uyuşturucu baronu suç örgütü lideri