'Uyuşturucu Kaçakçılığı' İddialarına İlişkin Yıldırım Holding'den Açıklama Geldi

TAKİP ET

İşletmeciliğini Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'ın sahibi olduğu Yıldırım Holding'in üstlendiği Bolivar Limanı'nda uyuşturucu madde yakalanmasına ilişkin Yıldırım Holding'den açıklama geldi.

TFF 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor ve Giresunspor'un 33. haftada oynadıkları karşılaşmalarda, tam kapanma tedbirlerine rağmen stadlara binlerce taraftar alınmasının ardından Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım sert açıklamalarda bulunmuştu. Süleyman Soylu'nun da adının geçtiği açıklamada Yıldırım, stadlara taraftar alınmasına izin verilerek çifte standart uygulanmasına tepki göstermiş ve bu açıklamasıyla gündeme gelmişti.

Söz konusu olaylardan günler sonra Panama'daki Bolivar Limanı'nda varış noktası Mersin Limanı olan bir yüklemede 616 paket uyuşturucu madde ele geçirildi. 

Bolivar Limanı'nın işletmeciliğini üstlenen, Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'ın sahibi olduğu Yılport Holding A.Ş., söz konusu haberlerin gündeme düşmesinin ardından yoğun eleştirilere maruz kaldı.

Konuyla ilgili kamuoyuna açıklama yapan Yıldırım Holding, liman işletmelerinde bu tür olaylara maruz kalındığını ancak güvenlik birimleriyle koordineli olarak engelleme çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Yıldırım Holding, söz konusu limanda sadece liman işletmeciliğinin üstlenildiğini, gemiye kargo yükleme ile gemiden kargo boşaltma haricinde bir görevlerinin bulunmadığını ve herhangi bir ticaret yapılmadığını ifade etti.

 

yıldırım holding yılport samsunspor açıklama yüksel yıldırım uyuşturucu kaçakçılığı bolivar limanı ekvador liman işletmeciliği yılport holding a.ş. yılport samsunspor başkanı kamuoyu bilgilendirme