Alkol Kullanıp Trafikte 'Yarış' Yaparak Bir Babanın Ölümüne Sebep Olan Katiller Serbest Bırakıldı

TAKİP ET

İstanbul'da Kurtköy-Pendik Bağlantı Yolunda 'yarış' yaparken bir vatandaşın canından olmasına sebep olan, kanlarından alkol ve uyuşturucu çıkan, sosyal medya hesapları 'yarış, makas, aşırı hız' videoları ile dolu olan katiller, mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Zeki Aktaş'ın oğlu Sefa Aktaş, karar ile ilgili TamgaTürk'e konuştu.

9 Temmuz Pazar sabahı 07.00 sıralarında Kurtköy-Pendik Bağlantı Yolunda meydana gelen olayda Yalçın M. kontrolündeki 34 ERM 582 plakalı Volksvagen marka otomobil ile plakası ve şoförü o tarihte bilinmeyen Seat marka araç otoyol üzerinde yarışıyordu. Yaptıkları bu yarış ise otoyolda otomobili ile seyir halinde olan Zeki Aktaş'ı hayattan kopartmıştı.

Trafik Canavarının Sosyal Medyada Yaptığı 'Şov'lar Yaptırımsız Kalınca Beklenen Oldu: Çarptığı Sürücü Hayatını Kaybetti

Zeki Aktaş'ın oğlu Sefa Aktaş ise sosyal medyada yapmış olduğu açıklama ile sosyal medyalarında tüm trafik ihallaleri bulunan, 'illegal yaşam' edebiyatı yapan ve kaza sonrası kanlarında alkole rastlanan bu katillerin, mahkeme kararınca serbest bırakıldığını açıkladı. 

''HAVALİMANINDA YARIŞ YAPARKEN BABAMA ÇARPIP ÖLDÜREN ANNEMİ YARALAYAN KANLARINDA UYUŞTURUCU ALKOL ÇIKAN KATİLLER BUGÜN MAHKEME TARAFINDAN SERBEST BIRAKILDI !! YAZIKLAR OLSUN

Katil DOĞUKAN TAŞTEKİN DRIFT PİLOTU OLARAK TANIMLIYORDU KENDİSİNİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA !!! illegal yaşamlar size göre değil sokak diyordu. Bize diyordu. Tahliye ettiniz yazıklar olsun.

KATİL DOĞUKAN TAŞTEKİN YARIŞTIĞI SOSYAL MEDYADAN DEVLETİN HUKUK DÜZENİNE, KANUNLARINIZA ,GİYDİĞİZ CÜBBENİN HAYSİYETİNE ŞEREFİNE SALDIRIP DALGA GEÇERKEN BU KATİLLERİ BUGÜN SERBEST BIRAKTINIZ. BÖYLE Mİ SAĞLANIYOR ADALET'

'

Yaptığım Hiçbir Yorum Şahsi Görüşüm Değil, Bizzat Bilirkişi Raporu, İddianame ve Adli Tıp Raporudur 

''Burada yapmış olduğum olayı ifade eden hiçbir yorumum benim şahsi görüşlerimi içermemektedir. Bizzat bilirkişi raporu iddianame, adli tıp Raporu. Polis tutanaklarına dayanmaktadır. Buyurunuz:

Kazadan 1 saat 50 dakika sonra alınmış Alkol testi 0.90 promil. Yani kaza saati Yargıtay ve Adli tıp 5. İhtiyas dairesi içtihadına göre 1’in de üzerinde. Hiçbir şekilde güvenli sürüş yapamaz demek. Ama yarış yapıp insan öldürüp 3 ay yatıp çıkıyorlar.''

 

 

'Bu Suçun Bizzat Topluma Karşı İşlenmiş Olduğunun Kanaatindeyim'

Katillerin yaşamdan kopardığı Zeki Aktaş'ın oğlu Sefa Aktaş, TamgaTürk'e konuştu. Aktaş, işlenen suçun topluma karşı işlenmiş olduğunu ifade ederken katillerin ise cezasız kalmaması gerektiğini ifade etti:

''9 Temmuz sabahı babam beni havalimanına bıraktı. Daha sonra ben uçağa binmek üzereyken bir anons yapıldığını duydum. Anons sonrasında orada bulunan danışma masasına gittiğimde bir şeylerin ters gittiğini anladım ve ilgili kişiler kendi aralarında konuşurken babamın vefat ettiğini öğrendim. 

Daha sonra yakınlarım beni havalimanından aldılar ve havalimanı dönüş yolunda kazanın yaşandığı yere gittim. Gittiğimde babamın orada vefat ettiğini kendi gözlerimle de görmüş oldum. Olay yerinde babamın aracına arkadan çarpıldığını gördüm. Olayı görmüş olan görgü tanığı ve yakınlarımın söylediğine göre iki tane yarışan aracın olduğunu bunların aşırı hız yaptığını ve yarışan araçlardan birisinde bulunan katilin babamın aracına çarptığının ve bu katilinde 0.90 promil alkollü olduğunun tespit edildiğini öğrendim. 

Daha sonra davanın seyir sürecinde ilgili bilirkişi raporunu okuduğumda. Bu katillerin yarıştıklarının tespit edildiğinin, asli kusurulu olduklarının ve babama atfedilebilir hiçbir kusur bulunmadığını öğrendim. Savcılık iddianamesi de bu kapsam da düzenlendi. Ancak katiller, olaydan yakşalık 3 ay sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Dolayısıyla bu karara, öncelikle bir birey olarak daha sonra da babasını cinayete kurban vermiş bir evlat olarak ve o kararı veren hakiminde mezun olduğu hukuk fakültesinden mezun  olan biri olarak hiçbir şekilde katılmadığımı belirtiyorum. Sosyal medya profilleri trafik ihalalleri ile dolu olan bu katillerin babamı öldürmesi neticesinde, ilgili görüntüleri sosyal medya platformlarında kamuoyu ile paylaşmış bulunmaktayım. Bu suçun bizzat toplumumuzun kendisine karşı işlenmiş olduğunu, toplumumuzun birlik ve beraberliğini hedef aldığını düşünen birisi olarak katillerin cezalandırılmasını istiyorum.''

zeki aktaş sefa aktaş trafik canavarı trafik kazası trafik ihlali alkollü sürücü kurtköy-pendik bağlantı yolu