Uyuşturucu Mücadelesine Çözüm Sunan Muhtar, Uyuşturucu Taciri Çıktı

TAKİP ET

Uyuşturucu mücadelesi konusunda çözüm önerileri sunan muhtarın bulunduğu araçta 33 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

Samsun Canik'te, İkiyüz Evler Mahallesi'nin muhtarı Erdoğan Desteci'nin içinde bulunduğu otomobil, Amasya'nın Merzifon ilçesinde polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçtı.

Polis takibi sonucunda kısa sürede içinde 4 şüpheli yakalandı. Araçtaki arama yapan polis, bagajın içinde yeşil reçete ile satılan 33 bin hap ele geçirildi.

Gözaltına alınan Erdoğan Desteci, yanındaki M.R., E.Ç. ve A.Ç. işlemlerinin ardından sevk edildikleri hakimlikçe 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.


Uyuşturucu İle Mücadele Önerileri


Tutuklanan Erdoğan Desteci, 2020'de bir internet programına konuk olmuş, uyuşturucu ile mücadele konusunda çözüm önerilerinde bulunarak mahallede uyguladığı projeleri anlatmıştı.

Desteci konuk olduğu programda, "Uyuşturucuya bağımlı olan kardeşlerimize, bir bölgemiz 20 yıldır mekan olmuştur. Bir kuşağı kaybettik. Burası, insandan değerli mi? Tek ricam; kentsel dönüşüm yapmayacaksak, burayı bir an önce spor ve peyzaj alanları yapalım. Bir kuşağı daha kaybetmeyelim" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erdoğan Desteci'nin yerine kaymakamlık tarafından birinci azanın yeni muhtar olarak görevlendirilmesi bekleniyor.

uyuşturucu Uyuşturucu muhtar tacir uyuşturucu taciri uyuşturucuyla mücadele erdoğan desteci