Uzaktan Eğitim Alamayanlar: Eşim 17 Yaşında Kızımı Evlendirdi

TAKİP ET

Eğitim öğretim yılı birçok öğrenci için başlarken, uzaktan eğitime erişimde güçlük çeken; internet ve bilgisayarı olmayan bazı öğrenciler evlenmek zorunda kaldı.

Salgın gölgesinde başlayan yeni eğitim öğretim yılı için Milli Eğitim Bakanlığı EBA TV ve çevrimiçi eğitim ile öğrencileri mağdur etmeyecekleri sözünü vermişti. Ancak uzaktan eğitimde televizyon, bilgisayalar ve internet bağlantısındaki sorunlar devam ediyor.

Başkent Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Kale Mahallesi'nde yaşayan bir anne, kızının uzaktan eğitim almasına imkan sağlayamadıkları için kocasının kızını evlendirdiğini aktardı.

5 çocuk annesi Aysel Yurdakul, okumasını çok istediği halde uzaktan eğitime geçen okullar sebebiyle kızını 17 yaşında evlendirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Evlerinde tek akıllı telefon olduğunu onu da eşinin işe götürdüğünü, telefon evde olduğunda ise tek çocuğunun EBA sistemine girebilmesi sebebiyle kızlarını evlendirdiklerini söyledi.

Yurdakul ile benzer durumları yaşayan çok fazla dar gelirli aile olduğu ise bilinen bir gerçek.

uzaktan eğitim mağdurları dar gelirli aileler ekonomi türkiye milli eğitim bakanlığı ziya selçuk ankara altındağ kale mahallesi eba eba tv 17 yaşındaki kızı evledni bilgisayarı yok