'Uzaylı Vakıf' Karı Kocayı Boşanmanın Eşiğine Getirdi

TAKİP ET

Bir aile, kocanın "uzaylı vakıf" tutkusu nedeniyle dağılmanın eşiğine geldi.

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre Metin Polat ve Bağdat Polat çifti, Metin Polat'ın 5 yıl önce katıldığı Dünya Kardeşler Birliği Mevlana Yüce Vakfı nedeniyle boşanmanın eşiğine geldi.

Eğrikar'ın haberine göre İstanbul Aile Mahkemesi'nde görülen dava dosyasında yer alan bilgilere göre 2003 yılında evlenen ve iki çocuk sahibi olan çiftin ilişkileri, Bağdat Polat'ın iddialarına göre Metin Polat'ın 5 yıl önce katıldığı Dünya Kardeşler Birliği Mevlana Yüce Vakfı nedeniyle bozzuldu.

Bağdat Polat'ın iddiasına göre Metin Polat, vakfa katıldıktan sonra eşini ve eşiyle arasındaki hiçbir sorunu önemsememeye, tüm zamanını ve enerjisini vakıf için harcamaya başladı.

Metin Polat'ın kendisine, derneğin yayımladığı Bilgi Kitabı adlı kitabın Kuran-ı Kerim'den üstün olduğunu ve dünyaya ait olmayan kozmik enerjiler barındırdığını ileri süren Bağdat, eşi Metin Polat'ın kendisine "Ölsem de bu dernekten vazgeçmem" dediğini söyledi.

Metin Polat'ın vakıfta öğrendiği "saçma sapan şeylere" kendisini inandırmaya çalıştığını belirten Bağdat Polat, "Eşimin bilinçaltıma yüklediği sorunlarla artık başa çıkamamaktayım. Dernekle alakalı son tartışmamızda derneğe gitmek istemediğimi sert bir şekilde ifade etmem üzerine üzerime yürüyüp çocuklarımın gözü önünde boğazımı sıkmıştır. Yaşadığım psikolojik şiddetin üstüne bir de fiziksel şiddet eklenmiştir. Haftada 3 gün bu derneğe giden eşim 5 saat eve gelmemekte, ne yaptığını bilmemekteyim. İleride çocuklarımın da psikolojisinin bozulmasından bir anne olarak endişe etmekteyim. Dernek yüzünden şiddetli tartışmalarımız olmakta, çocuklarım ve benim huzur ve sağlığımız için boşanmamız en doğru yoldur. Eşim evlilik yükümlülüğünü kati suretle yerine getirmemektedir. Dernek yüzünden beni ihmal eden eşimden 1 milyon maddi, 1 milyon da manevi olmak üzere toplam 2 milyon lira nafaka istemekteyim. Kendim için 5 bin, çocuklarım için ise 8 bin lira nafaka talep etmekteyim" ifadelerini kullandı.

Özge Eğrikar'ın haberine göre, vakfın kurucusu "kadın şeyh" olarak adlandırılan Bülent Çorak, kendisini sürekli reenkarne olarak ölümsüz olarak görüyor ve hastalandığında uzaydan gelen dalgıç elbiseli 3 kişinin kendisini iyileştirdiğini ileri sürüyor.

Uzaylı Vakıf Karı Kocayı Boşanmanın Eşiğine Getirdi