Üzerinde Sahte Pasaportla Yakalanan Kürtçü HDP'li Semra Güzel: Kaçma Niyetim Hiç Olmadı

TAKİP ET

Üzerinde sahte pasaportla yurt dışına kaçma hazırlığındayken yakalanan Kürtçü terörist aşığı HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, kaçmaya çalışmadığını söyledi. İçişleri Bakanlığı'nı suçlayan Güzel "Muhalefet de bu işin parçası" dedi.

Kürtçü terörist Volkan Bora ile terör örgütü kampında çekilmiş oldukça samimi fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından ortadan kayboldu ve aylarca hiçbir yerde görülmedi.

Hakkında soruşturma başlatılan Semra Güzel, 2 Eylül'de Edirne yolunda bir dinlenme tesisinde yakalandı.

Semra Güzel'in üzerinden bir sahte pasaport çıkarken yanında bulunan göçmen kaçakçısı da gözaltına alındı. Yurt dışına kaçmaya çalıştığı anlaşılan Güzel, bunu reddederek İçişleri Bakanlığı'nı ve muhalefeti suçladı.

Kürtçü Terörist Aşığı Semra Güzel Adliyeye Sevk Edildi

Muhalefeti Suçladı

Mezopotamya Ajansı'na konuşan Güzel, dokunulmazlığının kaldırılması ve tutuklanması sürecine ilişkin "Muhalefet de bu işin bir parçası" dedi.

"Sonuç olarak yargısız bir infaz gerçekleşti. Evet, iktidar ve ortağı zaten bu süreci yürüten asıl unsurdu. Ancak muhalefetin de bu işin bir parçası olduğunu belirtmek gerek" diyen Güzel, "Her gün çıkıp seçim vaadi olarak parlamenter sisteme geri dönüleceğinden bahsediyorlar. Bu sistemden kasıtları nedir? Her gün iktidarı ve hukuk sistemini eleştiren muhalefet parlamentonun bir üyesini, bir milletvekilini kendisinin bile güvenmediği hukuk sitemine teslim etti. Bu durum muhalefetin Kürt sorununa ve parlamenter sisteme bakış açısını da yansıtmaktadır" ifadelerini kullandı.

Peruk takmadığını ve Edirne sınırında yakalanmadığını belirterek haberlerin yalan olduğunu iddia eden Güzel, üzerinden çıkan pasaport ya da yanında yakalanan göçmen kaçakçısıyla ilgili hiçbir şey söylemeyerek suçsuz olduğunu savundu.

Kürtçü Terörist Aşığı HDP'li Semra Güzel'in İfadesi Ortaya Çıktı

üzerinde sahte pasaportla yakalanan semra güzel kürtçü terörist aşığı hdpli hdp diyarbakır milletvekili kaçma niyetim olmadı hiç muhalefet de bu işin bir parçası