Üzerine Dökülen Tinerin Alev Almasıyla Yanarak Ölen 13 Yaşındaki Çocuk Ölmeden Önce Babasının Adını Vermiş

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yanarak hayatını kaybeden 13 yaşındaki kız çocuğunun ölümünden kısa bir süre önce babasının adını verdiği ortaya çıktı.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Şıhmaksut Mahallesi'nde meydana gelen olayda Amara Dwla (13), üzerine dökülen tinerin alev alması nedeniyle yanarak hayatını kaybetmişti.

Olayı anlatan komşu Yaşar Kerpiç, "Kapının dışından kendisiyle konuşmaya çalıştım. Bana 'yandım abi kapıyı aç' dedi. Ona babasını sordum. Bana 'Babam kapıyı çekip kaçtı' dedi. Pencereler kapalı, perdeler de çekilmişti. Kızın sesi de kesilince endişe ettik. Kapı kilidini çekiçle kırarak içeri girdik. İçeri girdiğimizde kız yerde yatıyordu. Bize anlattığına göre önce sopayla dövülmüş, ardından banyoda üzerine tiner dökülerek yakılmıştı. Kız evlilik kabul etmiyormuş. O esnada kızın çığlıkları dışarıya gelmesin diye yüksek sesle müzik açılmıştı. Bugüne kadar hiç yüksek seste bir şey dinlemezlerdi. Çocukların anneleri yok. 3 kişi yaşıyorlardı. Baba inşaat işçisiydi. Sabah giderken kapıyı üstlerine kilitlerdi" diye konuştu.

Ölmeden Önce Babası ve Kız Kardeşinin Adını Vermiş

Hastaneye götürülen Amara Dwla'nın ambulansta iken babası Ahmet Mohammad Dwla ve kız kardeşinin ismini verdiği öğrenildi. Baba Ahmet Mohammad Dwla ve kızları Amara ve Lamur Dwla (12) ile 4 ay önce Eyyübiye ilçesine bağlı Şıhmaksut Mahallesi'nde bir eve yerleştiği ve Amara'yı zorla evlendirmek istediği ortaya çıktı.

13 yaşındaki Amara'nın buna karşı çıktığı ve baba Ahmet Mohammad Dwla'nın Amara'yı döverek banyoda üzerine tiner dökerek ateşe verdiği, Amara'nın çığlıklarının duyulmaması içinse yüksek sesle müzik açtığı öğrenildi.

Sonrasında ise baba küçük kızını alarak evden çıktı ve kayıplara karıştı. Komşu Yaşar Kerpiç'in olayı duyması üzerine eve girildi ve Amara evden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Babası tarafından zorla evlendirilmek istenen ve buna karşı çıkan Amara, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 13 yaşında hayatını kaybetti.

Amara'nın yanmış vaziyette kaldırıldığı hastanede kendisini babası ve kız kardeşinin yaktığını söylediği ortaya çıktı. 13 yaşındaki Amara'yı öldüren baba kız gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.

Üzerine Dökülen Tinerin Alev Almasıyla Yanarak Ölen 13 Yaşındaki Çocuk Ölmeden Önce Babasının Adını Vermiş