Uzman Çavuş Ali Aladağlı'yı Alkışlayan Sağlık Çalışanları İfadeye Çağrıldı

TAKİP ET

Dr. Tahir Tarımer'in iftira attığı Uzman Çavuş Ali Aladağlı'yı alkışlayarak protesto eden sağlık çalışanları ifadeye çağrıldı.

Muğla'da bir hastanede Doktor Tahir Tarımer, Uzman Çavuş Ali Aladağlı ile tartışmış ve şiddete uğradığını iddia etmişti. Polis merkezinde "Hasta, apandisit şüphesi ile Yatağan Devlet Hastanesi'nden sevk edildi. Ultrason çektirmek istediğini söyledi. Kendisine ultrasonun kan tahlili ve diğer tetkikleri yapılmadan mümkün olmadığını anlattım. Evrakını alarak acil servisten ayrılmak istedi. Arkasından gidip, çıkış yapmasına izin vermedim. Sinirlenerek beni itip, boğazımı sıktı" şeklinde ifade veren Tahir Tarımer'in sözleri üzerine Ali Aladağlı açığa alınmıştı. Olayın ardından Ali Aladağlı tedavisinin ardından taburcu edilirken sağlık çalışanları tarafından alkışlanarak ve "Sen şiddet, darp, hakaret ettin. Biz seni tedavi ettik, taburcu ediyoruz" sloganlarıyla protesto edilmişti.
 
Ancak olayın görüntüleri ortaya çıkmış ve Tarımer'in yalan söylediği ortaya çıkmıştı. Görüntülerde Ali Aladağlı'nın arkasını dönüp gittiği sırada Tahir Tarımer'in Uzman Çavuş'un elindeki belgeyi almaya çalıştığı, Aladağlı'nın ise saldırmadığı görülüyordu.

Uzman Çavuşa İftira Atan Doktorun 10 Gün İstirahat Raporu Aldığı Ortaya Çıktı

Olayın aslının ortaya çıkmasının ardından doktor hakkında soruşturma başlatıldı ve Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer görevden alındı.

Hastane Çalışanları Savunma Verecek

Olaya ilişkin Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği tarafından başlatılan ve Başhekim Doç. Dr. Turhan Togan tarafından bizzat yürütülen idari soruşturmada, Uzman Çavuş Ali Aladağlı'yı alkışlarla protesto eden aralarında doktorların da bulunduğu 25 sağlık çalışanının savunmalarının alınmaya başlanacağı öğrenildi.

Hastanede görev yapan doktorların olayın üzerinden WhatsApp üzerinden birbirleriyle yaptıkları görüşmeler soruşturma dosyasına eklendi. Doktorların birbirlerine Uzman Çavuş Ali Aladağlı'nın bilgilerini attığı ve "Belleğimize kazına", "Hastane kaydı bir daha yapılmamalı" ve "Kimlik bilgileri ile dilekçe yazıp, şu gerekçe ile muayene etmek istemiyorum denilebilir. Böyle bir hakkınız var" gibi ifadeler kullandıkları bildirildi.

uzman çavuş ali aladağlı tahir tarımer muğla yatağan devlet hastanesi alkışlayan sağlık çalışanları ifadeye çağrıldı