Uzmanlardan İngiltere'nin Normalleşme Planına ''Etik Dışı'' Tepkisi

TAKİP ET

Tıp dergisi Lancet'te mektup yayımlayan 12 farklı ülkeden birçok uzman, İngiltere'nin normalleşme planının etik dışı ve tehlikeli olduğunu yazdı.

Başbakan Boris Johnson, sosyal mesafe ve yüz maskesi gibi Covid sınırlamalarının 19 Temmuz'da kaldırılacağını açıklamıştı.

12 farklı ülkeden birçok bilim insanı 19 Temmuz'da tüm koronavirüs kısıtlamalarını kaldırmayı planlayan Johnson'a tepki gösterdi. 100'den fazla bilim insanının imzasını taşıyan bir mektupta Başbakan Boris Johnson ve hükümetinin normalleşme planının "Etik dışı ve tehlikeli bir deney" olduğu yazıldı. Tıp dergisi Lancet'te yayımlanan mektupta, aşılama oranı artana dek planın askıya alınması gerektiği belirtildi. 

Kornavirüsün henüz bitmediğini ve tüm kısıtlamaları kaldırmanın mağdur bir yeni kuşak yaratacağını söyleyen uzmanlar, bu kararın koronavirüsün yayılımına zemin hazırlayacağını ve sağlık çalışanlarının yükünün artacağını ifade etti.

Uzmanlar son dönemde İngiltere'de giderek artan koronavirüs vakalarına da dikkat çekerek kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması gerektiğinin altını çizdi.

Bugüne dek 128 bin kişinin Covid-19 sebebiyle yaşamını yitirdiği İngiltere'de alınacak kararların hayati önem taşıdığına dikkat çeken bilim insanları Johnson'ı kararını yeniden düşünmeye davet etti.

ingiltere başbakan boris johnson kademeli normalleşme maske mesafe mektup etik dışı