Vajinal Fitil Alan Genç Kızın Ailesine 'Bilgilendirme Mesajı' Skandalı

TAKİP ET

Aile hekimine 'vajinal fitil' yazdıran genç kadının annesine bilgilendirme mesajı gönderildi.

Ekşi Sözlük'te ''Reçetemin aileme mesaj gönderilmesi rezaleti'' başlığı altında paylaşım yapan sözlük yazarı, vajinal fitil yazdırdığı reçetenin annesine gönderildiğini açıkladı.

Fitil ücretini pahalı bulunca aile hekimine giderek fitil yazdıran genç kadın; kullandığı diğer ilaçların reçetesinin gönderilmediğini, yalnızca vajinal fitilin bilgisinin verildiğini aktardı.

Paylaşım yapan sözlük yazarı, ''Vajinal fitil almak üzere eczaneye gittim ve 64 lira gibi bir fiyat görünce yazdırıp almayı tercih ettim. Aile hekimime ilacı yazmasını rica ettim ve olaylar gelişti. Annem tarafından bana bir sms geldi öncelikle, ne göreyim benim reçete bilgilerim ona da gönderilmiş, annem de önemli olacağını düşünerek bana iletmiş.

Buraya kadar, 'ne olmuş?' diyebilirsiniz.

Ben sürekli ilaç yazdırabilen biriyim. Migren, alerji, vitamin, soğuk algınlığı vs. ilaç kullanırım; aileme daha önce reçetelerim hiç mesaj olarak gönderilmedi. Ben 30 yaşında, bekar ve kendi sigortası olan biriyim. Bekar birinin vajinasına sokması gereken bir ilaç olduğu için mi aileme bu mesaj gitti sormak istiyorum.

Bu durum benim ailemde üzerine düşülen bir konu haline gelmedi. Takıntılı bir ailem olup, şu an töre cinayetine kadar gidebilen bir durum içinde olabilirdim. Durumun vehametini anlatabiliyor muyum bilmiyorum. Eminim birçok kişi de başına gelse bu konudan rahatsızlık duyardı'' şeklinde olayı özetleyerek 'reçete mesajının' kasıtlı atıldığını düşündüğünü belirtti.

Sistemsel Bir Hata mı, Yoksa Kasıtlı Bir Mesaj mı?

Başlığın altında paylaşım yapan kişilerden bazılarının ''Ara ara böyle hatalar olabiliyor'' yorumlarının yanı sıra olayın bilinçli yapıldığına işaret eden yazılar da görüldü.

''Ablamın hamileliği netleştiğinde kendisi eşiyle birlikte başka yerde yaşamasına rağmen ev telefonumuzla aranıp kendisinden önce aile hekimliği tarafından bilgilendirilmiştik'' şeklinde paylaşım yapan başka bir yazarın ifadeleri doğrultusunda olayın 'kasıtlı' yapıldığı düşüncesi akıllara geldi.

Boğaziçi Eylemlerine Katılan Gençlerin Ailelerine de Haber Verilmişti

Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto eden Boğaziçili öğrencilerin ailelerine bilgilendirme smsi gönderilmiş, 'haberiniz olsun' mesajı verilmişti. Eyleme katılan öğrencileri durduramayan polislerin bulduğu 'aile engeli' çözümü anımsanınca sözlük yazarının bahsettiği durumun da kasıtlı olabileceği ihtimali değerlendirildi.

 

ekşi sözlük vajinal fitil anne aile haber bilgilendirme sms mesaj