Vaka Sayıları Azalan İllerde Kafe ve Restoranlar Açılacak

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı, vaka sayıları azalan illerde kademeli olarak kafe ve restoranların açılması şeklindeki bir formül üzerinde çalışıyor.

Sağlık Bakanlığı, uzun süredir kapalı olan ve ciddi ekonomik problemler yaşayan kafe ve restoranlarla ilgili yeni bir formül geliştirildiğini açıkladı. Buna göre kurallara uyarak vaka sayılarını azaltan illerin ödüllendirilmesi, ödüllü illerde de lokanta ve kafelerin belirlenen kurallar çerçevesinde açılmasını içeren yeni bir formül üzerinde çalışıyor.

Yaklaşık 4 aydır iş yapamayan esnafın mağduriyetinin giderilmesi için geliştirilmeye çalışılan formülde il veya ilçe bazında daha az vaka ve ölüme rastlanan yerlerde kısıtlamalar kademeli olarak azaltılacak. Buna İl Hızısıhha kurulları karar verecek. Vaka ve ölüm oranlarının azaldığı yerlerde kurallara uyan halkın 'ödüllendirilmesi' düşünülerek vaka sayıları azalan illerde öncelikli olarak restoran ve kafeler açılacak. Bu sistemin şehirleri veya ilçeleri kendilerini daha fazla koruyacak önlemlere başvurması yönünde teşvik edeceği düşünülüyor.

Üniversitelerde yüz yüze eğitim konusunda ise "Üniversiteleri mayısta açalım, ağustosa kadar açık kalsın" önerisi ve diğer ihtimaller tartışıldıktan sonra karara bağlanacak.

restoran kafe bar açılacak formül sağlık bakanlığı yeni vaka sayıları az olan iller ilçeler ödül kademeli işletme esnaf