Vakalar 60 Bine Ulaşsa da MEB Yüz Yüze Eğitimde Israrcı

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde yüz yüze ya da uzaktan eğitimin nasıl olacağına ve sınavlara ilişkin usul ve esaslar belirledi.

15 Nisan günü açıklanan vaka sayısının 61 bin 400 olarak açıklanmasına rağmen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği genelgeyle, 12. sınıflarda yüz yüze eğitime devam edilmesine ve 12. sınıflar ve mezunlara verilen destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarının haftasonu günleri sürdürülmesine karar verildi.

Genelgede, hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesi kararı belirtilirken meslek liselerinde de 12. sınıflar haricinde tüm sınıflarda meslek ve alan dersleri de dahil olmak üzere tüm dersler uzaktan eğitimle verilecek. Mesleki ve teknik liseler, çok programlı liseler ve mesleki eğitim merkezlerindeki meslek dersleri ve staj çalışmaları işletmelerin talebi ve öğrenci velilerinin izni sağlandığı takdirde, işletmelerin lüzumlu tedbirleri alması şartıyla sürdürülebilecek.

Ayrıca özel eğitim meslek liseleri, özel eğitim meslek okulları ve özel eğitim uygulama okullarının 12. sınıflarında ve birleştirilmiş sınıf uygulaması güdülen özel eğitim sınıflarının 12. sınıflarında yüz yüze eğitime geçilmesine karar verildi.

Vakalar 60 Bine Ulaşsa da MEB Yüz Yüze Eğitimde Israrcı