Valiliğin 'Pazarlık Usulü' Maske İhalesi AKP'li İsme Verildi

TAKİP ET

Gaziantep Valiliği tarafından vatandaşlara dağıtılmak üzere maske almak için yaptığı ihale, AKP'li isme verildi.

Gaziantep Valiliğinin 1 Nisan-15 Haziran dönemleri arası vatandaşlara dağıtmak için satın aldığı 318 bin liralık maske ihalesinin AKP'den milletvekili aday adayı olan Hayri Aytaç'ın şirketine verildiği ortaya çıktı.

Gaziantep Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca Çin virüsü ile mücadele tedbirleri kapsamında alınan maskelerin ihalesi, 8 Mart tarihinde yapıldı. Kamu idarelerinin belirtilen parasal limitler dahilinde kullanmasına izin verilen Kamu İhale Kanunu’nun 21’inci maddesinin f fıkrasındaki istisnalardan faydalanılarak gerçekleştirilen ihalede, üç şirket doküman satın aldı. Fakat ihaleye sadece bir şirketin teklif verdiği belirtildi.

AKP'li İsme Gitti

İhaleye sunulan tek teklifi değerlendiren Valilik, 25 Mart'ta kararını vererek ihalenin kazananının Özaytaç Konfeksiyon ve Tekstil şirketi olduğunu duyurdu. Şirket ile Valilik arasında 318 bin 400 liralık sözleşme imzalandı. 

Valiliğe, 1 Nisan-15 Haziran tarihleri arasında dağıtılması için maske tedarik eden şirketin kurucusunun "AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde, onun öngördüğü ülküleri doğrultusunda daha güzel yarınlar bizlerin olacak" ifadesiyle 24 Haziran seçimlerinde AKP'den aday adaylığını açıklayan Hayri Aytaç olduğu öğrenildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül’ün de 2020 yılında Özaytaç Şirketi’ni ziyaret ederek Hayri Aytaç’la fotoğraf verdiği ortaya çıktı.

gaziantep valiliği valilik ihale maske yandaş akp'li isim akp milletvekili aday adayı hayri özaytaç özaytaç konfeksiyon ve tesktil şirket verildi gitti pazarlık usulü