Valilik Ankara'da Ormanlık Alanlara Girişleri Yasakladı

TAKİP ET

Ankara Valiliği şehirdeki ormanlık alanlara girişleri yasakladı.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada "Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında belirli mesire alanları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler, 5 Ağustos- 15 Eylül tarihleri arasında, yasaklanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Başkan Mansur Yavaş da geçtiğimiz günlerde resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Yangınlarla mücadelede itfaiye personelimiz ve halkımız can pahasına mücadele ederken üzerimize düşeni yapmalıyız. Ankara’da havai fişek kullanımı ve belediyemize ait mesire alanlarında mangal ve ateş yakılmasına ara veriyoruz. Tedbirlere hep birlikte uyarak bugünleri aşacağız" ifadelerine yer vermişti.

Balıkesir ve İzmir'de de  Benzer Kararlar

Balıkesir'de valiliğin kararıyla şehirdeki ormanlık alanlara giriş ve bu bölgelerde ateş yakılması yasaklanmıştı.

Bunun yanında İzmir Valiliği de benzer bir karar alarak ormanlık alanlara girişleri yasaklamış, kararı resmi Twitter hesabından bildiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Ciğerlerimizi yakan yangınları büyük bir üzüntü ile takip ediyorum. İzmir'de ormanlara girişler Valilikçe yasaklandı. Belediye ekiplerimiz teyakkuz halinde. Şüpheli bir durumla karşılaşırsanız emniyetle ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ormanlarımızı birlikte koruyalım" demişti.

Valilik Ankara'da Ormanlık Alanlara Girişleri Yasakladı