Valilik CHP'nin Mersin Mitingine İzin Vermedi

TAKİP ET

CHP'nin Mersin'de yapacağı mitinge Valilik izin vermedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün yaptığı açıklamada ülkenin seçime gitmesi konusunda Erdoğan'ı zorlamak için "Haydi Meydana" çağrısı yapmış ve kısa süre içerisinde Mersin'de miting yapacaklarını ifade etmişti.

Kılıçdaroğlu Twitter paylaşımlarında şunları söylemişti:

"Kifayetsiz Erdoğan’ın iktisadi temellerden tamamen uzak ekonomi yönetimi, liyakatsiz bürokratlar ile birleşince, ülke kaosa sürüklendi. Türk Lirası serbest düşüşe geçti. Mutfaklarımızda büyük bir yangın var. Marketlerde karne uygulamaları başladı. Esnafımız satacak mal bulamıyor.

Şahıs ve şürekâsı açık ve net söylüyorlar: 'Ülkeyi o kadar fakirleştireceğiz ki, yurt dışından gelenler çok ucuza insanımızın emeğini sömürebilecek.' Ülkenin geleceği ile ilgili tek vaatleri sömürülmenizdir. Satacak bir şey kalmayınca, fakirliğimizi satmaya karar verdiler.

Ey Şahıs, ey ucube rejim, ey yarı cahil kadrolar, ey bu ucube koalisyonun dilini yutmuş küçük ortağı, bellidir ki sizde akıl galip gelmeyecek. Anayasamızın bize tanıdığı hakları kullanarak, milletimizin sesini dinlemek üzere, 'Haydi Meydana' diyorum. İlk mitingimiz Mersin’de!"

Ey Şahıs, ey ucube rejim, ey yarı cahil kadrolar, ey bu ucube koalisyonun dilini yutmuş küçük ortağı, bellidir ki sizde akıl galip gelmeyecek. Anayasamızın bize tanıdığı hakları kullanarak, milletimizin sesini dinlemek üzere, “Haydi Meydana” diyorum. İlk mitingimiz Mersin’de!

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) November 24, 2021

Gazeteci Nevşin Mengü'nün Twitter hesabından verdiği bilgilere göre Mersin Valiliği, mitinge izin vermedi.

Bu kararı da MGK bildirisi ile beraber değerlendirmek gerekir ????????

????Mersin Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 Aralık’ta Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda yapmayı planladığı mitinge izin vermedi.

 nevsin mengu (@nevsinmengu) November 26, 2021

Dün açıklanan Milli Güvenlik Kurulu kararında ilk defa ekonomi ile ilgili bir konu gündeme alınmış ve "Türkiye'nin inşa ettiği sağlam altyapı üzerinde, hedeflerine uygun şekilde yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı ekonomi politikalarını hayata geçirme sürecinde karşılaştığı ve karşılaşabileceği sınamalar ile tehditler değerlendirilmiş, cumhuriyetimizin 100. yılına her alanda olduğu gibi iktisadi olarak da güçlü şekilde ulaşma kararlılığı teyit edilmiştir" denilmişti.

chp mersin mitingi valilik izin vermedi mgk kararları kılıçdaroğlu