Valilik İzmir'de Ormanlara Girişleri Yasakladı: Ekipler Teyakkuz Halinde

TAKİP ET

Ülkenin dört bir yanında eş zamanlı olarak çıkarılan yangınlar sonrasında İzmir Valiliği'nin şehirdeki ormanlara girişleri yasakladığı bildirildi.

Ülkenin dört bir yanında eş zamanlı olarak çıkarılan orman yangınları nedeniyle İzmir Valiliği şehirdeki ormanlara girişleri yasakladı.

Kararı resmi Twitter hesabından duyuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Ciğerlerimizi yakan yangınları büyük bir üzüntü ile takip ediyorum. İzmir'de ormanlara girişler Valilikçe yasaklandı. Belediye ekiplerimiz teyakkuz halinde. Şüpheli bir durumla karşılaşırsanız emniyetle ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ormanlarımızı birlikte koruyalım"  ifadelerini kullandı.

Soyer bunun yanında ülkenin güneyinde sürmekte olan yangınlar nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 aracın Marmaris'e gönderildiğini bildirdi.

Manavgat'ta Orman Yangını Çıkaran 2 Kişi Köylülerin Elinden Kaçmıştı

Manavgat ile başlayan ve Akseki (Antalya), Kayseri, Kozan (Adana), Mersin, Kahramanmaraş, Kütahya, Osmaniye, Derince (Kocaeli)Marmaris (Muğla), Datça (Muğla), Didim (Aydın) ile Bodrum'da (Muğla) çıkarılan yangınlarla planlı bir operasyon düzenleniyor. 

Yaz aylarının gelmesinin ardından sıcak havanın etkisiyle çıktığı düşündürülmek istenen ancak aynı anda yurdun birçok bölgesinde başlayan yangınların ardı arkası kesilmiyor. Aynı anda başlayan yangınların Kürtçü terör örgütü tarafından çıkarıldığı düşünülüyor.

Manavgat'ın Yaylaalan Mahallesi sınırında ormana ateş salarak yangın çıkaran 2 şüphelinin köylülerin elinden son anda kaçtığı belirtilmişti.

Valilik İzmir'de Ormanlara Girişleri Yasakladı Ekipler Teyakkuz Halinde