Valilikten Alevilere Hakaret Eden Öğretmen Hakkında Açıklama

TAKİP ET

Ankara Valiliği, derste alevi öğrencilere hakaret eden din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni hakkında açıklama yaptı.

Ankara'nın Mamak ilçesindeki Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulu'nda görevli din kültürü öğretmeni M.K.'nın alevi öğrencilere ve velilerine hakaret etmesi üzerine açılan soruşturmanın ardından Ankara Valiliği'nden açıklama geldi. 

Valilikten konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Mamak ilçemizde bir okulda meydana gelen ve basına da intikal eden 'ücretli bir öğretmenin din dersinde kastını aşan ifadelerde bulunduğu' iddiası üzerine öğretmen görevden uzaklaştırılmış olup; konuyla İlgili tahkikat tüm boyutlarıyla sürdürülmektedir. Kamuoyuna duyurulur" denildi.

Ne Olmuştu?

Din kültürü öğretmeni M.K., 8. sınıf öğrencileri ile derste olduğu sırada "Alevi olanlar parmak kaldırsın" dedikten sonra parmak kaldıran öğrencilere "Aleviler neden aptes alıp namaz kılmıyor? Oruç neden tutulmuyor?" diye sordu.

M.K., ardından, "Biz Hazreti Ali’yi sevmeyiz. Hazreti Ali, peygamber efendimizin eşine küfür etmiş" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine okula gelen velilere de hakaret eden M.K., velinin boynundaki zülfikâr kolyesini göstererek "Zaten sormama gerek yok. Kimin ne olduğu belli. Boyunlarındaki kolyeden tanıdım kimin ne olduğunu" şeklinde konuştu.

ankara mamak din kültürü alevi öğrenci hakaret açıklama valilik