Valilikten Skandal Müzik Yasağı Savunması

TAKİP ET

Avukat Ali Gül, hukuksuz müzik yasağına ilişkin dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Avukat Ali Gül, hukuksuz müzik yasağına ilişkin açılan davada İstanbul Valiliği'nin verdiği yanıtı açıkladı.

Gül, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Gece 12'den sonra müzik yasağına ilişkin açtığımız davada İstanbul Valiliği yanıt vermiş. Tek kelimeyle terbiyesizlik olarak nitelendirilebilecek olan bu muazzam cevabı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Valilik davanın süresinde açılmadığına itiraz ediyor. Hüküm koymuşlar, hükümde diyor ki 'Dava açma süresi Danıştay ve idare mahkemelerinde 60, vergi mahkemelerinde 30 gündür'. Bunlar kalkmış 30 gün ifadesini koyu yapmışlar, süre 30 gün diyorlar. Oysa ki burası idare mahkemesi.

Yani biz mal mıyız sevgili kardeşim? Bu mahkemenin hakimleri okuma yazma bilmiyor mu? 30 gün ifadesinin altını çizince, idare mahkemelerinde dava açma süresi 30 güne mi düşüyor? Bu, AKPlilerin hukuki meselelerde nasıl açıklama yaptığına ilişkin inanılmaz iyi bir örnek.

Bu Tügva meselesinde, diğer meselelerde, AKP'nin hukukla ilgili yaptığı her açıklamada bu örnek aklınıza gelsin. Bu adamların hukuk dediği şey bu, kesip biçip yalanı hukuk diye anlatmak. Hadi halka anlatmaya utanmıyorsunuz da, mahkemeye bunu yapmak nedir?

Devam ediyorum. Valilik müzik yasağına ilişkin gerekçeyi bakın nasıl açıklamış. Amaç müzik dinletisinin engellenmesi değil, bu vesileyle insanların bir araya gelmesinin önlenmesiymiş. Bu alenen dalga geçmektir, siz idare hukukuna ilişkin bir tek sayfa yazı dahi okumadınız mı?

Türkiye'de şu an herhangi bir salgın önlemi mi var? Herkes istediği yerde istediği şeyi yapıyor. Fakat saat 12'de müzik duruyor. Erdoğan da bunun nedenini açıkladı, kimse kimseyi rahatsız edemez dedi.İnsanların toplanmasını kısa tutmaya çalışıyoruz diye müziği yasakladık diyorlar.

Bu da Valilik tarafından dayanak gösterilen hükümler. Bu hükümlerin hiçbirisi, size müziği yasaklama yetkisi vermiyor. Bu yetkiyi verse dahi, idari işlemin kalan tüm unsurları için sakat olan bu işlemi yapamazsınız. Dilekçe dolsun diye yazmışlar.

Bu da paylaşmak istediğim son alan, dilekçenin incisi. Müzik dinlemeyi yasaklamadık diyor, çalınmasını yasakladık diyor yani, dinleyen dinleyebilir. Haliyle anayasal ilkelere aykırılık da yokmuş :))))

Mahkeme henüz yürütmeyi durdurmaya ilişkin bir karar vermedi. Bu cevabın ardından hakim olmasına gerek yok, türkçe okuma yazma ve anlama kabiliyetine sahip herhangi bir insan o yürütmeyi durdurma kararını verir. Ortadaki hukuksuzluk son derece açık. Fakat bekliyoruz, göreceğiz.

Şunu da son olarak eklemek istiyorum. Bu davayı kazanacağız, mutlaka ama mutlaka kazanacağız. İdare mahkemesi reddetse anayasa mahkemesinde kazanacağız. AYM reddetse AİHM'de kazanacağız. Bu hukuksuzluğu tescil ettireceğiz ve bir daha tekrar etmemesini temin edeceğiz."

Valilikten Skandal Müzik Yasağı Savunması ali gül avukat idare mahkemesi 30 gün 60 gün sert açıklama