Van Atatürk Stadyumu'nun Adı, Aşiret Üyesinin Adıyla Değiştiriliyor

TAKİP ET

Vanspor Başkanı Feyat Kıyak, Van Atatürk Şehir Stadyumu'nun adının "Veysel Ürüm Şehir Stadyumu" olarak değiştirilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na başvuruda bulunulduğunu açıkladı. Son milletvekili seçimlerinde AKP'den aday adayı olan Veysel Ürüm aşiret üyesi olarak biliniyor.

Vanspor Başkanı Feyat Kıyak, Van Atatürk Şehir Stadyumu’nun adının "Veysel Ürüm Şehir Stadyumu" olarak değiştirilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na başvuruda bulunulduğunu açıkladı. Son milletvekili seçimlerinde AKP'den aday adayı olan Veysel Ürüm aşiret üyesi olarak biliniyor.

Ürüm aynı zamanda Vanspor'un İkinci Başkanı olarak koltuk sahibi.

Vanspor Başkanı Feyat Kıyak, Van’da yayın yapan yerel bir kanaldaki televizyon programında, şehir stadına yönelik açıklamalarda bulunarak, yıllardır yenilenmesi ve adının değiştirilmesi için çağrıda bulundukları Van Atatürk Şehir Stadyumu'nun isminin değiştirileceğini söyledi.

Kıyak, yaptığı açıklamalarda, “Veysel Ürüm, Vanspor için önemli bir değerdir. Kendisinin rızasını aldık. İmzalar atıldı, anlaşmalar yapıldı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile de görüştük. Bakanlıktan onay bekliyoruz. İnşallah 2023-2024 sezonunda Van Atatürk Şehir Stadyumu’nun adı Veysel Ürüm Şehir Stadyumu olarak değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Van Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan henüz konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

veysel ürüm van atatürk stadyumu vanspor van stadyumu