Van'da 12 Yıldır Sahte Diplomayla Çalışan 'Sağlık Memuru' Tutuklandı

TAKİP ET

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde sahte diplomayla sağlık memuru olarak çalıştığı tespit edilen Ahmet İpin, tutuklandı.

Gazete Duvar'ın haberine göre Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde 12 yıldır sahte diplomayla sağlık memuru olarak çalıştığı tespit edilen Ahmet İpin, tutuklandı.

Ahmet İpin üniversite hastanesinin kan merkezinde çalışıyordu. Ayrıca pansuman ve serum gibi sağlık hizmetlerinin verildiği özel bir sağlık kabini işlettiği iddia edildi.

Mahkeme, 10 gün önce tutuklanan İpin hakkında görev yaptığı üniversitenin rektöründen diplomasının incelenmesini istedi. Diplomanın sahte olduğu anlaşılınca rektörlükten tekrar inceletilmesi istendi. Üniversite yönetimi tarafından yapılan araştırma sonucunda diplomanın sahte olduğu tespit edildi.

12 yıldır hastanede görev yapan ve üniversite yönetimi tarafından hakkında soruşturma açılan İpin'in işine son verildi. İsmini vermek istemeyen üniversite yetkilisi, olayları doğruladı: "Ağır Ceza Mahkemesi'nden gelen evrakların üniversitemize ulaşmasının ardından diplomasının sahte olduğu anlaşıldı ve soruşturma sonucunda görevine son verildi."

Sahte diploma ile çalıştığı ortaya çıkan İpin'in, hastanenin kan merkezinde kan alma sorumlusu olduğu ve daha önce aynı hastanenin endoskopi bölümünde görev yaptığı öğrenildi.

Öte yandan Ahmet İpin'in sosyal medya hesabının biyografi bölümünde; "Atatürk Üniversitesi'nde Sağlık Kurumları Yüksek Lisansı okudu" ve "Anadolu Üniversitesi'nde Hasta ve Yaşlı Bakım Teknikeri okudu" diye yazdı.

sahte diploma van sağlık memuru