Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde Başıboş Köpek Dehşeti: Bir Kız Öğrenci Saldırıya Uğradı

TAKİP ET

Kampüste dolaşan başıboş köpekler bir kız öğrenciye saldırdı. Öğrenciler rektörlükten çözüm bekliyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) kampüsünde yaşanan olayda bir kız öğrenci başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Saldırı sonucu yaralanan öğrenci hastaneye kaldırılırken, diğer öğrenciler ise büyük panik yaşadı.

“On Gün Yürüyemedim”

Saldırının kurbanı olan öğrenci, yaşadığı travmayı arkadaşlarıyla paylaştı. Öğrenci, “On gün yürüyemedim, günlerce dışarı çıkamadım. Hiçbir şey yapamadım, o travma ile kaldım” diyerek yaşadıklarını dile getirdi.

Rektörlükten Ses Yok

Daha önce de benzer olayların meydana geldiği Van YYÜ’de, başıboş köpek sorunu korkunç bir boyuta ulaştı. Üniversite öğrencilerinin başıboş köpeklerin kampüsten uzaklaştırılması için topluca dilekçe vermesine rağmen rektörlük tarafından hiçbir işlem yapılmadığı iddia ediliyor. Öğrenciler #KöpekSorunu hashtagi altında seslerini duyurmaya çalışırken, rektörlükten konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

“Üniversiteler Köpek Barınağı Değildir”

Öte yandan sosyal medyada da konuyla ilgili tepkiler çığ gibi büyüyor. Başta Vanlılar olmak üzere pek çok kullanıcı #KampüsteKöpekOlmaz sloganını kullanarak rektörlüğe çağrıda bulunuyor.

van yyü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi başıboş köpek saldırı