Van'da 2 Dairede 115 Yasa Dışı Göçmen Yakalandı

TAKİP ET

Van'da insan kaçakçıları tarafından 2 dairede saklanan 115 yasa dışı göçmen yakalandı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü, insan kaçakçılarına yönelik olarak gerçekleştirdiği teknik ve fiziki çalışmalar sonucunda insan tacirlerinin yasa dışı göçmenleri apartman dairelerinde saklamaya başladığını belirledi.

Alınan bilgiler üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Van'da bir apartmandaki 2 dairede 115 yasa dışı göçmeni yakaladı. Bunun yanında ekipler insan kaçakçılığı şüphesiyle bir şahsa da işlem yaptı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü'nün konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Tespiti yapılıp içerisinden düzensiz göçmen alınan 85 şok evin belediye ekipleri yardımı ile yıkımı gerçekleştirilmiş olup düzensiz göçmen ile mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir.

Van Emniyet Müdürlüğü olarak özellikle vatandaşlarımızdan büyük destek görmemiz sayesinde düzensiz göçmenler ile mücadelemizde başarılı çalışmalarımız devam etmektedir. Son 4 aylık süreçte vatandaşlarımızdan gelen 508 ihbarın tamamı değerlendirilmiş olup yüzde 94,4 doğruluk oranı ile düzensiz göçmen kaçakçılığı ile mücadelemizde bize destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

Bunun yanında 2021 yılı içerisinde insan kaçakçılığı şüphesiyle gerçekleştirilen 121 operasyonda haklarında işlem yapılan 260 şahsın 117'sinin tutuklandığı kaydedildi.

Van'da 2 Dairede 115 YasA Dışı Göçmen Yakalandı