Van'da 300 Kaçak Göçmen Yakalandı: ''Türkiye'ye Gidin'' Demişler

TAKİP ET

Van'da jandarma ekiplerince durdurulan tırın dorsesinden 300 kaçak göçmen çıktı.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında gelen ihbarı değerlendirerek Van'ın Çaldıran ilçesinde bir tırı durdurdu. 

Tırın içerisinde arama yapan ekipler, tırın dorsesinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 264 Afganistan, 30 Pakistan ve 6'sı İran uyruklu olmak üzere 300 düzensiz göçmen yakalandı. Havasız ve aç kalan göçmenler olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından kontrollerden geçirildi. 

Maske, su ve yemek ihtiyaçları karşılanan göçmenlerden biri İran askerlerince dövüldükten sonra Türkiye sınırına bırakıldıklarını söyleyerek, "Afganistan'da savaş var. Okulumuzu bombaladılar. Orada duralım, savaşalım ama kimle savaşalım o belli değil, kardeş kardeşi öldürüyor. Biz de mecbur kaldık İran'a geldik. İran'da 'burası sizin ülkeniz değil' diyerek dövdüler ve 'Türkiye'ye gidin' dediler. Müslüman Müslüman'a böyle bir şey yapmaz. İnsanların kafasına silah dayıyorlar" ifadelerini kullandı.

Tır sürücüsü M.A. ile şüpheliler M.D, E.S. ve M.S. yasadışı geçişe organizatörlük yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

 

van kaçak geçiş göçmen tır dorse 300 afganistan pakistan iran